| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-03 17:39:09
Temat: bakłażany nadziewanebyło już o tym - wiem, ale może jakaś litościwa dusza wspomoże:
naszedł mnie smak na bakłażana zapieczonego z nadzieniem typu: mięsko +
pomidory + ser (lub coś koło tego)
niestety konkretnego przepisu znaleźć nie mogę, a ilość sposobów, na jaki
można to warzywo potraktować, spowodowała, że trochę się pogubiłem w
szczegółach (posolić i odstawić? przeciąć, opiec, nadzieć zapiec? wydrążyć
całkiem, czy tylko środeczek?)
podpowiecie jak coś takiego zrobić?
pozdr.
g.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-03 20:11:17
Temat: Re: bakłażany nadziewanegautama schrieb:
> było już o tym - wiem, ale może jakaś litościwa dusza wspomoże:
> naszedł mnie smak na bakłażana zapieczonego z nadzieniem typu: mięsko +
> pomidory + ser (lub coś koło tego)
> niestety konkretnego przepisu znaleźć nie mogę, a ilość sposobów, na jaki
> można to warzywo potraktować, spowodowała, że trochę się pogubiłem w
> szczegółach (posolić i odstawić? przeciąć, opiec, nadzieć zapiec? wydrążyć
> całkiem, czy tylko środeczek?)
wybierz młode, takie, coby skórka była zjadliwa. Wydrąż środek, pokrój w
drobną kostkę (środek), bakłażana posolić w środku. Podsmażyć. Cebulę
drobno pokroić i podsmażyć. Z pomidorów odciąć główkę, wydrążyć. Mielone
podsmażyć. Można jeszcze to samo zrobić z cukinią i pieczarkami. Te
podsmażone środki mieszasz i dodajesz jajko i potarty żółty ser i
pokrojoną zieloną pietruszkę. Faszerujesz wydrążone warzywa, na blachę i
na 20 minut do piekarnika. Wcinać.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |