| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-23 21:17:32
Temat: Re: banany do lodówki?...On Sat, 23 Nov 2002 21:37:16 GMT, doma?czak
<d...@p...onet.pl> wrote:
>Czy to prawda, ze bananów nie powinno sie trzymac w lodówce? ;-)
>
>Pozdrawiam
>Ania
czernieja. po wierzchu. czy nastepuja jakies wazne zmiany w
strukturze banana to nie wiem, tylko to, ze skorka sie robi dosc
obrzydliwie brazowa
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-23 21:37:16
Temat: banany do lodówki?...Czy to prawda, ze bananów nie powinno sie trzymac w lodówce? ;-)
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-23 22:09:50
Temat: Re: banany do lodówki?...
Użytkownik "domańczak" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:arosef$jc1$1@news.onet.pl...
> Czy to prawda, ze bananów nie powinno sie trzymac w lodówce? ;-)
Po schlodzeniu - ciemnieja
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net (update X '02)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 08:40:39
Temat: Re: banany do lodówki?...
Użytkownik "domańczak" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:arosef$jc1$1@news.onet.pl...
> Czy to prawda, ze bananów nie powinno sie trzymac w lodówce? ;-)
>
A tak to prawda. Pozdrawiam.
--
Natalia Slowik,
Hosting lepszy niz miod! Kliknij, skosztuj slodyczy!
==========> http://www.beep.pl/?n=1
> Pozdrawiam
> Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 10:39:06
Temat: Re: banany do lodówki?...
Użytkownik "domańczak" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:arosef$jc1$1@news.onet.pl...
> Czy to prawda, ze bananów nie powinno sie trzymac w lodówce? ;-)
> Ania
ale jesli mamy w zanadrzu robienie ciasta bananowego Magdy Bassett- to
wyciagamy - rowniez z zamrazarki- 3 banany i dalej jedziemy wedlug przepisu
ale to chyba jedyny przypadek na mozliwosc konsumpcji uprzednio
zamrozonych bananow:)))
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-24 14:24:11
Temat: Re: banany do lodówki?...
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:v1svtu006d7r10uccb48430so9g0t96m0t@4ax.com...
> po wierzchu. czy nastepuja jakies wazne zmiany w
> strukturze banana to nie wiem, tylko to, ze skorka sie robi dosc
> obrzydliwie brazowa
To akurat nie jest zalezne od temperatury tylko nadmiaru wilgoci, ale...
dopiero jak skórka zacznie czerniec (oczywiscie na mokro) a skrobia zamieni
sie w lekko galaretowate cukry, banan dla mnie zaczyna nadawac sie do
jedzenia. Wczesniej, jak zolty, to mocno surowy on jest i tylko na goraco
:-))
Pzdr
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 12:10:20
Temat: Re: banany do lodówki?...
> ale jesli mamy w zanadrzu robienie ciasta bananowego Magdy Bassett- to
> wyciagamy - rowniez z zamrazarki- 3 banany i dalej jedziemy wedlug
przepisu
>
> ale to chyba jedyny przypadek na mozliwosc konsumpcji uprzednio
> zamrozonych bananow:)))
>
> Jola L-L
>
> A o jakie ciasto chodzi? czy mozna prosic o przepis? To ja ladnie prosze
:-))))
Z pozdrowieniami
Myszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 14:27:31
Temat: Re: banany do lodówki?...> > A o jakie ciasto chodzi? czy mozna prosic o przepis? To ja ladnie prosze
> :-))))
Sluze!
Rewelacyjne, przepyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe Magdy Basset:
(wklejam)
Mam swietny przepis, sprawdzony kilkanascie razy, zawsze wychodzi, jest to
ciasto na oleju, bez masla, wilgotne i smaczne:
Ciasto bananowe
110 ml oleju (1/2 cup)
110 gr bialego cukru (1/2 cup)
110 gr brazowego cukru (1/2 cup) (lub 220 gr tylko bialego - 1 cup)
2 jajka
3 przejrzale banany - im ciemniejsze i bardziej obslizgle, tym lepsze.
260 gr maki (1-3/4 cup)
1 lyzeczka polskiego - 2 amerykanskiego proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego
Rozgrzac piec do 160C/325F. Wysmarowac maslem i oproszyc maka 1 forme do keksu
(jak dno od trumny). W mikserze polaczyc cukry z olejem, dodac jajka, ubijac 1
minute. Zmieszac make z proszkiem i soda, i dodac polowe do miksera. Ubijac 1
minute, dodac banany i reszte maki, ubijac 3 minuty. Jesli ubijamy recznym
mikserem, nalezy banany zmiazdzyc widelcem. Mikser wolnostojacy ma wystarczajaco
sily, ze zrobi z nich papke. Dodac rodzynki i orzechy, wymieszac lyzka, przelac
do formy, piec 90 + minut. Sprawdzic patyczkiem w srodku. Musi byc bardzo
brazowy, i bedzie mial ladne pekniecie wzdluz, a orzechy i rodzynki nie opadaja
na dno.
A propos ciemniejacych bananow i co z nimi zrobic. Gdy sa juz bardzo dojrzale,
mozna je zamrozic. Gdy sie ma 3, mozna zrobic ciasto. Latwo sie obieraja po
zamrozeniu i zupelnie nie zmieniaja smaku ciasta.
Magdalena
Pieklam je juz pare razy, zawsze wychodzi!
Smacznego,
AniaR
Torun
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-29 10:37:46
Temat: Re: banany do lodówki?...
>
> Sluze!
> Rewelacyjne, przepyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe Magdy
Basset:
> (wklejam)
>
:-)))))
Dzieki, brzmi apetycznie, na pewno wyprobuje
Myszka
Poznan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |