« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-04 08:04:32
Temat: barszcz bialy i zurek>A ja nadal twardo sie upieram ze barszcz bialy to uproszczona wersja
>zurku, i chyba nikt mi tego nie wybije z glowy
nie badz taki pewny siebie :-)
istnieje zasadnicza roznica pomiedzy bialym a zurem
polega ona na materialu do produkcji zakwasu
i o ile w jednym przypadku jest to maka zytnia o tyle w drugim przypadku
pszenna
i bylo byc tak zadufanym w swoja kulinarna wiedze ??? :-))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-06 12:18:36
Temat: Re: barszcz bialy i zurek
Użytkownik "Krzysztof" <u...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:adhsa9$j4t$1@news.tpi.pl...
> >A ja nadal twardo sie upieram ze barszcz bialy to uproszczona wersja
> >zurku, i chyba nikt mi tego nie wybije z glowy
>
Barszcz biały, żurek, zalewajka spór nie do rozstrzygnięcia. Dla mnie to
wszystko to samo, a nazwa zależy od regionu :-))
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas )
Gdańsk: ICQ 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |