| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-01 09:24:55
Temat: Re: bigos przepis?Witam!
> pomocy,koniecznie potrzebuje przepis na dobry bigos.kto mi pomoze?
Kapuste kiszona nalezy koniecznie wyplukac, w przecienym wypadku bigos
bedzie zbyt kwasny.
potem kapuste odgotowac i odcedzic.
Nastepnie: 1.do odcedzonej kapusty (ok. 1,5kg) dodac 0,5kg miesa np
gulaszowego wieprzowego surowego, troche kielbasy (moze byc rózna np
resztki), dodac zrumieniona na oleju cebule (ok.3szt.),
dodac troszke suszonych grzybów,podlac troche woda i
postawic na ogniu.
Zagotowac , zmniejszyc ogien , gotowac dalej na wolnym
ogniu. po ok 0,5 godz. dodac przyprawy pieprz, pieprz ziolowy, moze byc
oregano, ( do smaku).Na koncu dodac troche keczupu tez do smaku.
SMACZNEGO JADZIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-01 17:00:48
Temat: Odp: bigos przepis?
Użytkownik Wilczynska Jadwiga <j...@p...ckp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3ac6f353$...@n...vogel.pl...
> Witam!
>
> > pomocy,koniecznie potrzebuje przepis na dobry bigos.kto mi pomoze?
>
> Kapuste kiszona nalezy koniecznie wyplukac, w przecienym wypadku bigos
> bedzie zbyt kwasny.
> potem kapuste odgotowac i odcedzic.
> Nastepnie: 1.do odcedzonej kapusty (ok. 1,5kg) dodac 0,5kg miesa np
> gulaszowego wieprzowego surowego, troche kielbasy (moze byc rózna np
> resztki), dodac zrumieniona na oleju cebule (ok.3szt.),
> dodac troszke suszonych grzybów,podlac troche woda i
> postawic na ogniu.
> Zagotowac , zmniejszyc ogien , gotowac dalej na wolnym
> ogniu. po ok 0,5 godz. dodac przyprawy pieprz, pieprz ziolowy, moze byc
> oregano, ( do smaku).Na koncu dodac troche keczupu tez do smaku.
> SMACZNEGO JADZIA
>
>
O tempora, o mores
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 19:14:24
Temat: Re: bigos przepis?>Poznalam przepis na bigos królewski
>Kapurte kiszona gotowac bardzo dlugo na wolnym ogniu odlewajac >wode .Po
>dwóch dniach takiego gotowania dodac suszone sliwki i dalej wolno
>gotowac.Na
>koncu dodac sól i pieprz do smaku.
>zycze smacznego.
>Madzia
;000
a gdzie mięsiwa wszelakiego autoramentu: dziczyzna, wołowinka, cielęcinka,
wieprzowinka, najprzedniejsze kiełbasy
bo chyba kapucha ze śliwkami, to nie może być bigos, a już na pewno nie
królewski!!! ; ))
Teresa P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |