Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia biszkopt

Grupy

Szukaj w grupach

 

biszkopt

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-28 09:33:05

Temat: biszkopt
Od: "Renata" <r...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Znacie jakiś szybki /dobry/ przepis na biszkopta?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-28 09:37:17

Temat: Re: biszkopt
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Znacie jakiś szybki /dobry/ przepis na biszkopta?

Alez oczywiscie :-)

Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-28 12:14:38

Temat: Re: biszkopt
Od: "halszczak" <h...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Renata" <r...@i...pl> napisał w wiadomości
news:an3st4$59b$1@news2.tpi.pl...
> Znacie jakiś szybki /dobry/ przepis na biszkopta?
>
>
Biszkopt.
4 jaja, szklanka mąki, szklanka cukru (albo pół cukru pudru), 1 łyżeczka
proszku do pieczenia.
Ubić białka na sztywno dodając po łyżce cukru (mja rada-białka muszą być już
trochę spienione), następnie po jednym żółtku, a na koniec mąkę z proszkiem
(też po łyżce)-wymieszać delikatnie i dokładnie. Piec w temp. ko 180 st na
dolnej grzałce. Taki biszkopt ponoć trzeba odwrócić (jeszcze ciepły, po
wyjęciu) "do góry nogami" wtedy nie opada.
Szczerze-to jeszcze go nie robiłem, ale ponoć zawsze się udaje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-28 16:45:28

Temat: Re: biszkopt
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



halszczak wrote:
> Biszkopt.
> 4 jaja, szklanka mąki, szklanka cukru (albo pół cukru pudru), 1 łyżeczka
> proszku do pieczenia.
> Ubić białka na sztywno dodając po łyżce cukru (mja rada-białka muszą być już
> trochę spienione), następnie po jednym żółtku, a na koniec mąkę z proszkiem
> (też po łyżce)-wymieszać delikatnie i dokładnie. Piec w temp. ko 180 st na
> dolnej grzałce. Taki biszkopt ponoć trzeba odwrócić (jeszcze ciepły, po
> wyjęciu) "do góry nogami" wtedy nie opada.
> Szczerze-to jeszcze go nie robiłem, ale ponoć zawsze się udaje.


Biszkopt robi sie bez proszku do pieczenia. Tu przepis na prawdziwy
biszkopt, ktory zawsze wychodzi (nic nie trzeba odwracac, ten biszkopt
nie siada):

http://groups.google.com/groups?q=biszkopt+ktory+zaw
sze+wychodzi+author:bassett&hl=en&lr=&ie=UTF-8&scori
ng=d&selm=3A70A7B0.F2302B62%40west.net&rnum=11&filte
r=0

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-28 23:00:07

Temat: OT bylo Re: biszkopt
Od: "FeLicja \(Kasia\)" <i...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett wrote:
> Biszkopt robi sie bez proszku do pieczenia. Tu przepis na prawdziwy
> biszkopt, ktory zawsze wychodzi (nic nie trzeba odwracac, ten biszkopt
> nie siada):
>
>
http://groups.google.com/groups?q=biszkopt+ktory+zaw
sze+wychodzi+author:bass
ett&hl=en&lr=&ie=UTF-8&scoring=d&selm=3A70A7B0.F2302
B62%40west.net&rnum=11&f
ilter=0

Magdo, calkowicie OT, ale przydatne: jakis czas temu Ewa (siostra Ani) N.
podala swietny sposob na skrocanie linkow. Link do jej postu:
http://minilien.com/?pMet1vZcPc
A tak wygladalby Twoj link po przerobce wedle jej "przepisu":
http://minilien.com/?dmAXIv71Gr
pozdrawiam serdecznie :)
Kasia



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-28 23:08:30

Temat: Re: OT bylo Re: biszkopt
Od: "FeLicja \(Kasia\)" <i...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

FeLicja (Kasia) wrote:
> Magdo, calkowicie OT, ale przydatne: jakis czas temu Ewa (siostra
> Ani) N. podala swietny sposob na skrocanie linkow. Link do jej postu:
> http://minilien.com/?pMet1vZcPc
> A tak wygladalby Twoj link po przerobce wedle jej "przepisu":
> http://minilien.com/?dmAXIv71Gr

Chyba cos pokrecilam (tak to bywa jak sie pisze ze szkrabem uczepionym do
nogawki ;)) Chodzi mi o post Ewy z 6 sierpnia "Cytowanie googla (+przepis
na kaczke)". A adres strony "skracajacej" to www.minilien.com
Kasia



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-28 23:12:48

Temat: Re: OT bylo Re: biszkopt
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



"FeLicja (Kasia)" wrote:
>
> FeLicja (Kasia) wrote:
> > Magdo, calkowicie OT, ale przydatne: jakis czas temu Ewa (siostra
> > Ani) N. podala swietny sposob na skrocanie linkow. Link do jej postu:
> > http://minilien.com/?pMet1vZcPc
> > A tak wygladalby Twoj link po przerobce wedle jej "przepisu":
> > http://minilien.com/?dmAXIv71Gr
>
> Chyba cos pokrecilam (tak to bywa jak sie pisze ze szkrabem uczepionym do
> nogawki ;)) Chodzi mi o post Ewy z 6 sierpnia "Cytowanie googla (+przepis
> na kaczke)". A adres strony "skracajacej" to www.minilien.com
> Kasia
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


Niesamowite! jak oni to robia? tylko mnie wyszedl calkiem inny
http://minilien.com/?nicu2DB8N2
Dzieki!
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

SZUKAM PRZEPISU NA LASAGNE
czy znacie przepis na krupnik
Strona Maklowicza
Re: Stare numery "Kuchni"
Re: Ryz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »