Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia boczek faszerowany.

Grupy

Szukaj w grupach

 

boczek faszerowany.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-17 17:46:17

Temat: boczek faszerowany.
Od: "MJ" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Moja rodzina bardzo lubi faszerowany boczek .Poniewaz spisywalam przepis dla
kolezanki pozwolilam i tutaj go zasmiecic.

Boczek nadziewany
hmm.....podam wersje optymalna ale w zaleznosci od czasu czasami ja skracam
.
kawalek boczku.....sr. chudego.Ok1,5kg.
nacieram go sola, pieprzem i od strony wewnetrznej po zawiniecu
majerankiem(duza iloscia.)
Ok teraz fasz..wyrabiam normalne mielone ale ....dodaje zamiast bulki
namaczanej w mleku lub wodzie bukle tarta sucha. +posiekany peczek
pietruszki +starte na tarce lub mocno posiekane piezarki (i tak jesli sa te
ladne jasne to nie odgotowuje tylko siweze a jak sa te ciemne to odgotowane)
farsz musi byc wyrazny w smaku.tzn mocno doprawiony.
Tak przygotowany farsz klade na srodku boczku zwijam i petam sznurkiem.
Ok.uformowalysmy boczek teraz ruzmienie w brytwance.nst. dolewam wody
wstawiam do piekarnika i dusze..w temp. 190-200C.Czasami obracajac.

MJ.

ps.w wersji gdy mam czas lub gdy nie chce mi sie juz go dusic bo cos innego
mam w piekarniku to zostawiam go nafaszerowanego w folii aluminiowej na
noc.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

marynata do sledzi
Śledzie w oleju?
potrzebny przepis
śledzie po kaszubsku gdzie ?
czy ktoś na święta robi pasztet?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »