Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!

Grupy

Szukaj w grupach

 

boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-10-30 08:23:03

Temat: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zrobilam wedlug przepisu z opakowania po pieprzu czarnym ziarnistym. A stalo
tam tak:
Boczek surowy (ja mialam pol kilo)
sliwki suszone (ja mialam kalifornijskie, juz wydrazone)
pieprz

Boczek nalezalo pokroic w plastry, sliwki wydrazyc (ja nie musialam) i w
miejsce pestki dac szczypte pieprzu. Potem sliwke zawinac w plaster boczku,
przebic wykalaczka. Boczki wpakowac do piekarnika na 40 minut. Poniewaz moje
sliwki byly jakichs mizernych rozmiarow, wiec dalam po dwie do zawijaska (i
wygladalo to ja jedna normalnej wielkosci) i po dwie szczypty pieprzu
(swiezo zmielonego). Pieklam najpierw bez przykrycia w naczyniu
zaroodpornym, potem je przykrylam.

Wyszlo mocno kiepskie. Bez smaku, mdle, paskudne. Maz stwierdzil, ze az
takie tragiczne to nie jest, ujdzie w tloku, i ze to jest tak jak z
oliwkami: my ich nie cierpimy, ale np. moja szwagierka moze je na kilogramy
zjadac.
Nie wiem... W przepisie nie bylo zadnych innych przypraw poza pieprzem.
Boczek posolony (posololam sobie dwa zawijaski na talerzu) byl kompletnie
niejadalny. Nie zeby mnie to zalamalo, wladki sie zdarzaja, inne jedzenie w
domu bylo, ale zastanawiam sie, co zrobilam zle. A moze przepis byl jakis
dziwny?

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-10-30 08:27:37

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bnqhpi$ks0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zrobilam wedlug przepisu z opakowania po pieprzu czarnym ziarnistym. A
stalo
> tam tak:
> Boczek surowy (ja mialam pol kilo)

Nie wiem, Kruszynko, jak wygladal Twoj przepis, ale ja zawsze robie z
wedzonego boczku... No i wszystkim zawsze smakuje. Ide na latwizne i kupuje
boczek wedzony juz pokrojony (kanapkowy), jest troche chudszy.
Kruszynko, sprobuj z wedzonym, polecam.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 08:30:34

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bnqi2f$m3t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie wiem, Kruszynko, jak wygladal Twoj przepis, ale ja zawsze robie z
> wedzonego boczku... No i wszystkim zawsze smakuje. Ide na latwizne i
kupuje
> boczek wedzony juz pokrojony (kanapkowy), jest troche chudszy.
> Kruszynko, sprobuj z wedzonym, polecam.

No wlasnie w moim przepisie bylo, ze ma byc surowy... Masz racje, nastepnym
razem sprobuje z wedzonym.

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 08:40:45

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <Kruszynka \ (Wrocław) <m...@t...pl>)> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bnqhpi$ks0$...@a...news.tpi.pl...
> Zrobilam wedlug przepisu z opakowania po pieprzu czarnym ziarnistym.


...a maliny dalas......?

;)
agataw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 08:47:02

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Agata" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:bnqitq$1lno$1@foka.aster.pl...
> ...a maliny dalas......?

No nie, bo maliny to tylko inspiracja byla :))))
Krusz.
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 09:00:46

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Mich'ata " <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> napisał(a):

> Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bnqi2f$m3t$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Nie wiem, Kruszynko, jak wygladal Twoj przepis, ale ja zawsze robie z
> > wedzonego boczku... No i wszystkim zawsze smakuje. Ide na latwizne i
> kupuje
> > boczek wedzony juz pokrojony (kanapkowy), jest troche chudszy.
> > Kruszynko, sprobuj z wedzonym, polecam.
>
> No wlasnie w moim przepisie bylo, ze ma byc surowy... Masz racje, nastepnym
> razem sprobuje z wedzonym.

Ania ma rację. Boczek powinien być wędzony.
I nie pieprzem to wszystko traktować...tylko papryką w proszku.
Moje koreczki piekę ok. 60 min /czas zależy od jego jak mi się plastry boczku
pokroją/.
Powinno się udać....u mnie to jest zawsze "przebój" :))
Pozdrawiam,
Mich'ata

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 09:23:09

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Mich'ata " <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bnqjvt$pin$1@inews.gazeta.pl...
> Ania ma rację. Boczek powinien być wędzony.
> I nie pieprzem to wszystko traktować...tylko papryką w proszku.

Wychodzi wiec zupelnie inny przepis ;)
Papryka oczywiscie ostra, rozumiem?
To byl pierwszy wyprobowany przeze mnie przepis z opakowan przypraw.
Szczerze mowiac, efekt mnie raczej zraza do tego typu zrodel :)

Kruszyna
--
"Primum non stresere... "

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 09:23:55

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kruszynka (Wrocław)" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:bnqhpi$ks0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zrobilam wedlug przepisu z opakowania po pieprzu czarnym ziarnistym. A
stalo
> tam tak:
> Boczek surowy (ja mialam pol kilo)
> sliwki suszone (ja mialam kalifornijskie, juz wydrazone)
> pieprz


obawiam sie, ze ktos kto wymyslil ten przepis na opakowanie pieprzu
wiedzial, ze gdzies dzwonia, ale dokladnie to juz nie. To pewnie tak jak
niektore przepisy w gazetach, skladniki i proporcje czesto, za
przeproszeniem, kupy sie nie trzymaja.

pozdrawiam serdecznie
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 09:38:08

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Mich'ata " <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kruszynka \(Wrocław\) <m...@t...pl> napisał(a):

> Wychodzi wiec zupelnie inny przepis ;)

Praktycznie tak:)

> Papryka oczywiscie ostra, rozumiem?

Robię taką mieszankę...troszkę ostrej+wiecej słodkiej.
I posypuję "dla smaku"...nie przesadzam z ilością.


> To byl pierwszy wyprobowany przeze mnie przepis z opakowan przypraw.
> Szczerze mowiac, efekt mnie raczej zraza do tego typu zrodel :)

Osobiście w ogóle nie ufam takim przepisom:))
Życzę powodzenia.
M.



--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-10-30 09:48:43

Temat: Re: boczek z sliwkami zrobilam - totalna klapa!
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mich'ata " <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bnqm60$4m1$1@inews.gazeta.pl...

> Robię taką mieszankę...troszkę ostrej+wiecej słodkiej.
> I posypuję "dla smaku"...nie przesadzam z ilością.

A ja niczym nie posypywalam... Ale moze zaczne.
Pieprz raczej nie zaszkodzi, wedlug mnie. Pieprz czy papryka to raczej
kwestia gustu.
>
>
> > To byl pierwszy wyprobowany przeze mnie przepis z opakowan przypraw.
> > Szczerze mowiac, efekt mnie raczej zraza do tego typu zrodel :)
>
> Osobiście w ogóle nie ufam takim przepisom:))

A ja pieklam ciasta z opakowania Dr.Oetkera i jestem zadowolona.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kurczak prażony na rożnach a' al footall_s z zaproszeniem !!!!!!!!!
[WRC] Maszyna do chleba po 200 PLN
Re: ryba + piekarnik = ?
Karczek cielęcy, może jakiś pomysł????
Pierniczki na Boże Narodzenie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »