« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-13 01:16:47
Temat: Re: brukselkaKrysia Thompson wrote:
> On Sun, 12 Jan 2003 21:59:01 +0100, Kami <K...@j...net> wrote:
> no popatrz, a dla mnie oczywiste jest w ogole bez niczego, zadnej
> buleczki...ale ten wynalazek z mlekiem tomusze zapamietac - ja
> kapuste tez tak czasem robie.
A kalafior? Też polecam.
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
GG:1528179 To see what we could find
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-13 07:28:51
Temat: Re: brukselkaOn Mon, 13 Jan 2003 02:16:47 +0100, Konrad Brywczy?ski
<k...@b...tk> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>> On Sun, 12 Jan 2003 21:59:01 +0100, Kami <K...@j...net> wrote:
>> no popatrz, a dla mnie oczywiste jest w ogole bez niczego, zadnej
>> buleczki...ale ten wynalazek z mlekiem tomusze zapamietac - ja
>> kapuste tez tak czasem robie.
>
>A kalafior? Te? polecam.
wole z sosem serowym
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 08:45:15
Temat: Re: brukselkaKrysia Thompson wrote:
>> A kalafior? Te? polecam.
> wole z sosem serowym
Chodziło o gotowanie w wodzie z mlekiem. ;)
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 08:46:59
Temat: Re: brukselkaOn Mon, 13 Jan 2003 09:45:15 +0100, Konrad Brywczy?ski
<k...@b...tk> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>>> A kalafior? Te? polecam.
>> wole z sosem serowym
>
>Chodzi?o o gotowanie w wodzie z mlekiem. ;)
o, pardon. nie, nie gotowalam, ale masz zapewne racje - to
przeciez ta sama rodzina kapusciana. sprobuje, bo wala sie po
kuchni taka smetna polowka kalafiora, ktora jak nie JUZ to W
OGOLE NIE
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 19:52:51
Temat: Re: brukselkaa jak robisz ten sos?
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:5lq42v4vhi8a9efdtns6okmaq1gc9p9cfg@4ax.com...
> On Mon, 13 Jan 2003 02:16:47 +0100, Konrad Brywczy?ski
> <k...@b...tk> wrote:
>
> >Krysia Thompson wrote:
> >> On Sun, 12 Jan 2003 21:59:01 +0100, Kami <K...@j...net> wrote:
> >> no popatrz, a dla mnie oczywiste jest w ogole bez niczego, zadnej
> >> buleczki...ale ten wynalazek z mlekiem tomusze zapamietac - ja
> >> kapuste tez tak czasem robie.
> >
> >A kalafior? Te? polecam.
>
>
> wole z sosem serowym
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 21:32:30
Temat: Re: brukselkaOn Mon, 13 Jan 2003 20:52:51 +0100, "szama"
<s...@p...onet.pl> wrote:
>a jak robisz ten sos?
>
metoda a la fondue - troche smietany i mleka z pogniecionym
zabkiem czosnku grzeje powoli i delikatnie. osobno tre duso
zoltego sera - cheddar i grojer (ostre, cheddar nie glici sie ani
nie ma sznurkow). mieszam z maka kartoflana - wsypuje jej tyle,
by oblekla ser, to co zostaje, xostaje na dole naczynia, w ktorym
mieszam ser i make. dodaje ser do smietany/mleka/czosnku,
mieszam, grzeje...i mieszam...i grzeje. musi sie zagotowac, ale w
miare niegwaltownie. musi byc dosc getse. albo tym polac
ugotowane warzywa i jesc od razu albo plac takiego kalafiora w
kilku kawalkach i zapiec az sie ser zazloci
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 22:15:54
Temat: Re: brukselka
> -----Original Message-----
> From: Konrad Brywczyński [mailto:k...@b...tk]
> Posted At: Monday, January 13, 2003 12:12 AM
> Posted To: kuchnia
> Conversation: brukselka
> Subject: Re: brukselka
> A to ja przepraszam. ;)
Ależ proszę najuprzejmiej ;-)
> tia... dziś na obiad była szarlotka. :-D
Wiem. Byłeś łaskaw mi o tym zakomunikować, kiedy byłam w pracy! :-DDD
> /a my znów o jedzeniu/
No i powiedz mi jeszcze, że Cię to zaskakuje :-PPP
--
Kami
____________________________
k...@p...net
ICQ: 81442231 - GG# 436414
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-13 22:53:25
Temat: Re: brukselkaKami wrote:
> Wiem. Byłeś łaskaw mi o tym zakomunikować, kiedy byłam w pracy! :-DDD
Wiem, świnia jestem. :)
> No i powiedz mi jeszcze, że Cię to zaskakuje :-PPP
Ani trochę. Po prostu potwierdzenie reguły. :-D
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |