| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-11-28 17:06:39
Temat: brukselkawitajcie , co zrobić by brukselka nie miała gorzkawego posmaku ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-11-28 17:24:21
Temat: Re: brukselkaW: news:cod0is$do2$1@inews.gazeta.pl
Od: Olenka <o...@g...pl>
Było:
> witajcie , co zrobić by brukselka nie miała gorzkawego posmaku ?
Obgotować 3-5 minut, wylać wodę, nalać wrzątku POSŁODZIĆ (ja daję łyżkę
stołową), posolić, podawać z bułką tartą uprażoną na sucho z cukrem, polaną
masłem, czy jak tam chcesz ...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-28 21:05:01
Temat: Re: brukselka
"Olenka" <o...@g...pl> wrote in message
news:cod0is$do2$1@inews.gazeta.pl...
> witajcie , co zrobić by brukselka nie miała gorzkawego posmaku ?
ja zawsze jeszce na koncu nacinam ja tak na krzyż szybciej sie gotuje i nie
jest gorzka. Wode sole i wrzucam brukselke na wrzatek.
i jest pycha polewam bułka tartą :)))) mniam mniam :)
Smacznego
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-11-30 19:54:35
Temat: Re: brukselka
"Ania (siostra Ewy) M." <N...@p...onet.pl> wrote in message
news:codef7$3e0$1@achot.icm.edu.pl...
>
> ja zawsze jeszce na koncu nacinam ja tak na krzyż szybciej sie gotuje i
> nie
> jest gorzka. Wode sole i wrzucam brukselke na wrzatek.
> i jest pycha polewam bułka tartą :)))) mniam mniam :)
Właśnie przed chwilą zjadłem, mniam !
Obieram wierzchnie liście, nacinam na krzyż od spodu (jak pisze Ania),
dodaję sól (łyżeczka), sporo cukru (łyżka), zalewam wrzątkiem, gotuję (bez
przykrycia !) około 20 minut.
Nie ma mowy aby udało się zjeść brukselkę bez tartej bułki z masłem. Różne
są szkoły, ale ja skłaniam się ku tej która mówi że na początek przyrumienia
się bulkę na patelni a dopiero potem dodaje masło.
Smacznego !
TomekD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 10:42:47
Temat: Re: brukselkaTomekD wrote:
(...)
> Nie ma mowy aby udało się zjeść brukselkę bez tartej bułki z masłem.
:-O Zawsze jem bez, w dodatku z przyjemnością.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-01 15:39:34
Temat: Re: brukselka
"Krystyna Chiger" <k...@p...pl> wrote in message
news:41ada029@news.home.net.pl...
> TomekD wrote:
>
> (...)
>> Nie ma mowy aby udało się zjeść brukselkę bez tartej bułki z masłem.
>
> :-O Zawsze jem bez, w dodatku z przyjemnością.
Tak, ale wiesz, według mnie to idzie tak:
- brukselka -> przyjemność
- brukselka z tartą bułką z masłem -> wielka przyjemność
:-))
TomekD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-02 11:47:00
Temat: Re: brukselkaTomekD wrote:
>>>Nie ma mowy aby udało się zjeść brukselkę bez tartej bułki z masłem.
>>:-O Zawsze jem bez, w dodatku z przyjemnością.
> Tak, ale wiesz, według mnie to idzie tak:
> - brukselka -> przyjemność
> - brukselka z tartą bułką z masłem -> wielka przyjemność
> :-))
Mogę uwierzyć na słowo i dalej nie używać ;-)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-02 14:31:38
Temat: Re: brukselkaSun, 28 Nov 2004 18:06:39 +0100, na pl.rec.kuchnia, Olenka napisał(a):
> witajcie , co zrobić by brukselka nie miała gorzkawego posmaku ?
A mi coś się kojarzy z mlekiem, ale czemu?
--
pozdrawiam
MEva :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |