Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia canelloni - help!

Grupy

Szukaj w grupach

 

canelloni - help!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-03 00:59:20

Temat: canelloni - help!
Od: Katarzyna Kulpa <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.

wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
nowe i juz nie beda lezaly :)

kasica
p.s. do Agaty Solon: przy okazji porzadkow znalazlam Twoje przepisy na
sernik na zimno, ktore sobie na wiosne wydrukowalam :)
i pewnie znowu zrobie Twoj serniczek :)
--
"he that breaks the thing to find out what it is has left the path of
wisdom"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-03 08:13:39

Temat: Re: canelloni - help!
Od: "Dusiolek" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnas8sa5.1eb.kkulpa@obora.slodki.domek...
> wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
> wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
> przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.
>
> wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
> wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
> nowe i juz nie beda lezaly :)
(...)

CANNELLONI ZE SZPINAKIEM

Przede wszystkim kup sobie makaron cannelloni...

1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
Dodaj 2 posiekane szalotki. Poddus. Dolóz 60 dkg
posiekanego szpinaku i dus do miekosci. Wymieszaj 10 dkg
gestej smietany z 5 lyzeczkami pestek slonecznika.
Przypraw, polacz ze skladnikami na patelni...

2. FASZEROWANIE CANNELLONI:

Uzbroiwszy sie w cierpliwosc nalóz ostygniety farsz do rurek cannelloni...

3. PRZYRZADZANIE SOSU:

Stop 4 dkg masla, dodaj 4 dkg maki, zasmaz, nie rumieniac.
Rozprowadz 250 ml mleka i taka sama ilosc smietany.
Dodaj 1 kostke rosolowa, zagotuj. Utrzyj 2 zóltka, mieszajac,
wlewawj powoli goracy sos. Dosyp 5 dkg startego parmezanu....

4. ZAPIEKANIE:

Faszerowany makaron ulóz w formie zaroodpornej. Zalej
przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego
do 200C. Zapiekaj 40min...

Dusiolek
--
http://www.szpinak.prv.pl
m...@d...prv.pl





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-04 12:59:09

Temat: Re: canelloni - help!
Od: "misiorek :o\)" <m...@a...katowice.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
> CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
> 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
> Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
^^^^^^^^

Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) . Juz raz podawalam przepis na
nadzienie szpinakowo serowe wg R. Maklowicza

1 kg szpinaku (ugotowac, zmielic , rozetrzec jak wygodniej)
kostka (0,25kg) bialego tlustego sera
straty oscypek (albo inny zolty, co kto lubi)
jajko
cebula usmazona
sol pieprz

Mozna dodac fety, ale ostroznie z sola ;) Wszystko razem zmieszac udusic i
wpakowac do rurek. Smacznego

misiorek :o)

m...@p...onet.pl
m...@a...katowice.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-04 20:04:56

Temat: Re: canelloni - help!
Od: Katarzyna Kulpa <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 4 Nov 2002 13:59:09 +0100, misiorek :o) <m...@a...katowice.pl> wrote:
: Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
: news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
: > CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
: > 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
: > Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
: ^^^^^^^^
:
: Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) .

[ciaaach]

dzieki za oba przepisy. a boczek sie wyeliminuje i juz :)

kasica ze slinka
p.s. a myslalam, ze canelloni szpinakowe (podobnie lasagne) jest defaultowo
wegetarianskie :)
--
"he that breaks the thing to find out what it is has left the path of
wisdom"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-04 21:48:43

Temat: Re: canelloni - help!
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> a écrit dans le message de news:
s...@o...slodki.domek...
> On Mon, 4 Nov 2002 13:59:09 +0100, misiorek :o) <m...@a...katowice.pl>
wrote:
> : Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
> : news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
> : > CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
> : > 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
> : > Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
> : ^^^^^^^^
> :
> : Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) .
>

No coz, przeciez boczek to nie Miesko
(Ukochane)

Ewcia
(szukajaca guza)

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Piasek w kaszy
gifs erotic hentai
nalesniki nadziewane
Jak zrobić świeżonke???
Grzesiowe pierogi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »