« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-03 00:59:20
Temat: canelloni - help!wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.
wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
nowe i juz nie beda lezaly :)
kasica
p.s. do Agaty Solon: przy okazji porzadkow znalazlam Twoje przepisy na
sernik na zimno, ktore sobie na wiosne wydrukowalam :)
i pewnie znowu zrobie Twoj serniczek :)
--
"he that breaks the thing to find out what it is has left the path of
wisdom"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-03 08:13:39
Temat: Re: canelloni - help!
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnas8sa5.1eb.kkulpa@obora.slodki.domek...
> wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
> wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
> przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.
>
> wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
> wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
> nowe i juz nie beda lezaly :)
(...)
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
Przede wszystkim kup sobie makaron cannelloni...
1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
Dodaj 2 posiekane szalotki. Poddus. Dolóz 60 dkg
posiekanego szpinaku i dus do miekosci. Wymieszaj 10 dkg
gestej smietany z 5 lyzeczkami pestek slonecznika.
Przypraw, polacz ze skladnikami na patelni...
2. FASZEROWANIE CANNELLONI:
Uzbroiwszy sie w cierpliwosc nalóz ostygniety farsz do rurek cannelloni...
3. PRZYRZADZANIE SOSU:
Stop 4 dkg masla, dodaj 4 dkg maki, zasmaz, nie rumieniac.
Rozprowadz 250 ml mleka i taka sama ilosc smietany.
Dodaj 1 kostke rosolowa, zagotuj. Utrzyj 2 zóltka, mieszajac,
wlewawj powoli goracy sos. Dosyp 5 dkg startego parmezanu....
4. ZAPIEKANIE:
Faszerowany makaron ulóz w formie zaroodpornej. Zalej
przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego
do 200C. Zapiekaj 40min...
Dusiolek
--
http://www.szpinak.prv.pl
m...@d...prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 12:59:09
Temat: Re: canelloni - help!Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
> CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
> 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
> Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
^^^^^^^^
Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) . Juz raz podawalam przepis na
nadzienie szpinakowo serowe wg R. Maklowicza
1 kg szpinaku (ugotowac, zmielic , rozetrzec jak wygodniej)
kostka (0,25kg) bialego tlustego sera
straty oscypek (albo inny zolty, co kto lubi)
jajko
cebula usmazona
sol pieprz
Mozna dodac fety, ale ostroznie z sola ;) Wszystko razem zmieszac udusic i
wpakowac do rurek. Smacznego
misiorek :o)
m...@p...onet.pl
m...@a...katowice.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 20:04:56
Temat: Re: canelloni - help!On Mon, 4 Nov 2002 13:59:09 +0100, misiorek :o) <m...@a...katowice.pl> wrote:
: Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
: news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
: > CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
: > 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
: > Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
: ^^^^^^^^
:
: Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) .
[ciaaach]
dzieki za oba przepisy. a boczek sie wyeliminuje i juz :)
kasica ze slinka
p.s. a myslalam, ze canelloni szpinakowe (podobnie lasagne) jest defaultowo
wegetarianskie :)
--
"he that breaks the thing to find out what it is has left the path of
wisdom"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 21:48:43
Temat: Re: canelloni - help!"Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> a écrit dans le message de news:
s...@o...slodki.domek...
> On Mon, 4 Nov 2002 13:59:09 +0100, misiorek :o) <m...@a...katowice.pl>
wrote:
> : Użytkownik "Dusiolek" <d...@o...pl> napisał w wiadomości
> : news:aq2ltl$osj$1@news.onet.pl...
> : > CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
> : > 1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
> : > Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
> : ^^^^^^^^
> :
> : Coz to bylo bardzo wegetarianskie :o))) .
>
No coz, przeciez boczek to nie Miesko
(Ukochane)
Ewcia
(szukajaca guza)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |