Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dusiolek" <d...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: canelloni - help!
Date: Sun, 3 Nov 2002 09:13:39 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 49
Sender: d...@o...pl@153.19.102.29
Message-ID: <aq2ltl$osj$1@news.onet.pl>
References: <s...@o...slodki.domek>
Reply-To: "Dusiolek" <d...@o...pl>
NNTP-Posting-Host: 153.19.102.29
X-Trace: news.onet.pl 1036311285 25491 153.19.102.29 (3 Nov 2002 08:14:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Nov 2002 08:14:45 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:132865
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnas8sa5.1eb.kkulpa@obora.slodki.domek...
> wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
> wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
> przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.
>
> wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
> wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
> nowe i juz nie beda lezaly :)
(...)
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
Przede wszystkim kup sobie makaron cannelloni...
1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
Dodaj 2 posiekane szalotki. Poddus. Dolóz 60 dkg
posiekanego szpinaku i dus do miekosci. Wymieszaj 10 dkg
gestej smietany z 5 lyzeczkami pestek slonecznika.
Przypraw, polacz ze skladnikami na patelni...
2. FASZEROWANIE CANNELLONI:
Uzbroiwszy sie w cierpliwosc nalóz ostygniety farsz do rurek cannelloni...
3. PRZYRZADZANIE SOSU:
Stop 4 dkg masla, dodaj 4 dkg maki, zasmaz, nie rumieniac.
Rozprowadz 250 ml mleka i taka sama ilosc smietany.
Dodaj 1 kostke rosolowa, zagotuj. Utrzyj 2 zóltka, mieszajac,
wlewawj powoli goracy sos. Dosyp 5 dkg startego parmezanu....
4. ZAPIEKANIE:
Faszerowany makaron ulóz w formie zaroodpornej. Zalej
przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego
do 200C. Zapiekaj 40min...
Dusiolek
--
http://www.szpinak.prv.pl
m...@d...prv.pl
|