Data: 2002-11-03 08:13:39
Temat: Re: canelloni - help!
Od: "Dusiolek" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Katarzyna Kulpa" <k...@k...net> napisał w wiadomości
news:slrnas8sa5.1eb.kkulpa@obora.slodki.domek...
> wlasnie w szale porzadkow jesiennych wywalilam bardzo sympatycznie
> wygladajace, ale mocno przeterminowane opakowanie canelloni, ktore
> przelezalo sie i zmarnowalo, bo nie wiedzialam, co z nim poczac.
>
> wiec zwracam sie z prosba o przepis na canelloni, ale z farszem
> wegetarianskim. na przyklad szpinakowym takim... mniam... to pojde kupic
> nowe i juz nie beda lezaly :)
(...)
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
Przede wszystkim kup sobie makaron cannelloni...
1. PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Pokrój w kostke 10 dkg boczku i usmaz bez tluszczu.
Dodaj 2 posiekane szalotki. Poddus. Dolóz 60 dkg
posiekanego szpinaku i dus do miekosci. Wymieszaj 10 dkg
gestej smietany z 5 lyzeczkami pestek slonecznika.
Przypraw, polacz ze skladnikami na patelni...
2. FASZEROWANIE CANNELLONI:
Uzbroiwszy sie w cierpliwosc nalóz ostygniety farsz do rurek cannelloni...
3. PRZYRZADZANIE SOSU:
Stop 4 dkg masla, dodaj 4 dkg maki, zasmaz, nie rumieniac.
Rozprowadz 250 ml mleka i taka sama ilosc smietany.
Dodaj 1 kostke rosolowa, zagotuj. Utrzyj 2 zóltka, mieszajac,
wlewawj powoli goracy sos. Dosyp 5 dkg startego parmezanu....
4. ZAPIEKANIE:
Faszerowany makaron ulóz w formie zaroodpornej. Zalej
przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego
do 200C. Zapiekaj 40min...
Dusiolek
--
http://www.szpinak.prv.pl
m...@d...prv.pl
|