« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-17 12:15:03
Temat: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)Serwuja te pysznosc w sieci Mister Wok. Kurczaka w ciescie mniej wiecej wiem
jak zrobic: maka kukurydziana lub ziemniaczana, jajka, jakis spulchniacz,
sol. Kawalki miesa maczac w tej zaprawie i wrzucac na gleboki olej. A moze
ktos to robi jeszcze inaczej? No i chodzi mi o ten sos.W goglach znalazlam
glownie jakies sosy do glazurowania/marynowania miesa na bazie miodu i
czosnku, ale to nie to...Ten sos jet slodki i lagodny. Ze pomarancze
(koncentrat pomaranczowy?), miod, marchewka to wiem. Tylko co jeszcze?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-17 12:35:37
Temat: Re: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)
Użytkownik "zefirka" <z...@i...pl> napisał w wiadomości
news:bfY9b.196824$ef4.2054125@news.chello.at...
Ze pomarancze
> (koncentrat pomaranczowy?), miod, marchewka to wiem. Tylko co
jeszcze?
Imbir?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 12:54:32
Temat: Re: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)
Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
wiadomości news:bk9kep$e7o$1@absinth.dialog.net.pl...
> Imbir?
A to calkiem mozliwe... Tylko jaka baza do tego wszystkiego? Jakis olej czy
cus?;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 14:24:04
Temat: Re: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)
Użytkownik "zefirka" <z...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cQY9b.197836$ef4.2061816@news.chello.at...
>
> Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
napisał w
> wiadomości news:bk9kep$e7o$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> > Imbir?
>
> A to calkiem mozliwe... Tylko jaka baza do tego wszystkiego? Jakis
olej czy
> cus?;)
Oliwa + mąka ziemniaczana z zimna wodą +sos sojowy +miód?
I ten sok pomarańczowy.
Luknij pod www.chinafood.prv.pl, może tam cos jest.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-17 17:00:21
Temat: Re: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)On Wed, 2003-09-17 at 14:15, zefirka wrote:
> Serwuja te pysznosc w sieci Mister Wok. Kurczaka w ciescie mniej wiecej wiem
> jak zrobic: maka kukurydziana lub ziemniaczana, jajka, jakis spulchniacz,
> sol. Kawalki miesa maczac w tej zaprawie i wrzucac na gleboki olej. A moze
> ktos to robi jeszcze inaczej? No i chodzi mi o ten sos.W goglach znalazlam
> glownie jakies sosy do glazurowania/marynowania miesa na bazie miodu i
> czosnku, ale to nie to...Ten sos jet slodki i lagodny. Ze pomarancze
> (koncentrat pomaranczowy?), miod, marchewka to wiem. Tylko co jeszcze?
Do ciasta dodaje drobno posiekany imbir, a jak mi sie ie chce siekac, to
przepuszczam kawalki imbiru przez praske czosnkowa i tez jest dobrze
(ale wtedy wychodzi sam sok, farfocle imbirowe wyrzucam). Bez
spulchniacza - to i tak puchnie w oleju. Kawalki kurczaka maceruje przez
godzinke w wodce zmieszanej z sosem sojowym. Do tego podaje mandarynki z
puszki, z ktorych sos najpierw zlewam i zageszczam maka ziemniaczana lub
(jak mam) ryzowa. Studze, wrzucam mandarynki z powrotem. Podaje z ryzem
na sypko, basmati np alibo jasminowym.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 08:45:23
Temat: Re: chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)ja marynuje kawałki kurczaka w sosie sojowym i winie ryżowym :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |