| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-04-06 12:52:00
Temat: Re: chrzanDnia Fri, 6 Apr 2007 08:14:21 +0000 (UTC) w sprzyjających i
niepowtarzalnych okolicznościach przyrody grupowicz *Felinity * skreślił
oto te słowa:
>> Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>
> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>
> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)
Czy to jemy na ciepło, czy na zimno też potem można?
Bo ja w tym roku się wzięłam i będę robić własnoręczny chrzan, i ten pomysł
mi sie podoba, a poza tym twojemu smakowi ufam :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-04-06 13:42:21
Temat: Re: chrzanW piękny wiosenny poranek dnia Fri, 06 Apr 2007 14:52:00 +0200, istota
zwiewna znana jako Lia napisała:
> Dnia Fri, 6 Apr 2007 08:14:21 +0000 (UTC) w sprzyjających i
> niepowtarzalnych okolicznościach przyrody grupowicz *Felinity * skreślił
> oto te słowa:
>
>>> Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>>
>> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
>> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
>> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>>
>> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)
>
> Czy to jemy na ciepło, czy na zimno też potem można?
>
> Bo ja w tym roku się wzięłam i będę robić własnoręczny chrzan, i ten
> pomysł mi sie podoba, a poza tym twojemu smakowi ufam :)
>
Je się to dowolnie, ja najchętniej lekko ciepłe jeszcze, na świeżo, ale
spokojnie możesz to 1 dzień w lodówce przetrzymać. Pasuje do wszystkiego
- i do wędlin, i do mięs, ryby, czy kiełbasy białej.
I smacznego oczywiście, dobra kobieto :-)
M.
--
/ Felinity / GG#5435158 http://felinity.jogger.pl \
//////////// toute la vie avec les fou :) \\\\\\\\\\\
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-04-07 06:15:34
Temat: Re: chrzan
"Anka P." <t...@a...pl> wrote in message
news:ev2a1e$ih8$1@nemesis.news.tpi.pl...
>i jestem ciekawa na ile sposobów można przygotować zwykły chrzan :-).
Pewnie duzo:) Moja babcia dodaje żółtko na twardo i smietane i jej chrzan po
prostu mozna jesc sam, łyzkami:) Oczywiscie pieprz i sol oraz kwasek do
smaku jesli komus bedzie czegos brakowac.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |