Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrzan

Grupy

Szukaj w grupach

 

chrzan

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2007-04-06 12:52:00

Temat: Re: chrzan
Od: Lia <i...@p...org> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 6 Apr 2007 08:14:21 +0000 (UTC) w sprzyjających i
niepowtarzalnych okolicznościach przyrody grupowicz *Felinity * skreślił
oto te słowa:

>> Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>
> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>
> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)

Czy to jemy na ciepło, czy na zimno też potem można?

Bo ja w tym roku się wzięłam i będę robić własnoręczny chrzan, i ten pomysł
mi sie podoba, a poza tym twojemu smakowi ufam :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2007-04-06 13:42:21

Temat: Re: chrzan
Od: Felinity <m...@A...pl> szukaj wiadomości tego autora

W piękny wiosenny poranek dnia Fri, 06 Apr 2007 14:52:00 +0200, istota
zwiewna znana jako Lia napisała:

> Dnia Fri, 6 Apr 2007 08:14:21 +0000 (UTC) w sprzyjających i
> niepowtarzalnych okolicznościach przyrody grupowicz *Felinity * skreślił
> oto te słowa:
>
>>> Ja mieszam chrzan ze śmietaną chwile przed podaniem na stół.
>>
>> Ja podobnie, przepis podobno z Litwy - na patelni podgrzewam leciutko
>> chrzan, aż do pierwszego zabulgotania delikatnego, wyłączam i łączę
>> szybko ze śmietaną, zwykle 12 lub 18%, aż się zrobi taki krem z niego.
>>
>> Bardziej mi to smakuje od wszelkich ćwiklastych wynalazków ;-)
>
> Czy to jemy na ciepło, czy na zimno też potem można?
>
> Bo ja w tym roku się wzięłam i będę robić własnoręczny chrzan, i ten
> pomysł mi sie podoba, a poza tym twojemu smakowi ufam :)
>
Je się to dowolnie, ja najchętniej lekko ciepłe jeszcze, na świeżo, ale
spokojnie możesz to 1 dzień w lodówce przetrzymać. Pasuje do wszystkiego
- i do wędlin, i do mięs, ryby, czy kiełbasy białej.

I smacznego oczywiście, dobra kobieto :-)
M.


--
/ Felinity / GG#5435158 http://felinity.jogger.pl \
//////////// toute la vie avec les fou :) \\\\\\\\\\\

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2007-04-07 06:15:34

Temat: Re: chrzan
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Anka P." <t...@a...pl> wrote in message
news:ev2a1e$ih8$1@nemesis.news.tpi.pl...
>i jestem ciekawa na ile sposobów można przygotować zwykły chrzan :-).

Pewnie duzo:) Moja babcia dodaje żółtko na twardo i smietane i jej chrzan po
prostu mozna jesc sam, łyzkami:) Oczywiscie pieprz i sol oraz kwasek do
smaku jesli komus bedzie czegos brakowac.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Malakser???? Doradzcie prosze.
Golona
gołąbki inaczej (z modyfikacjami)
gotowe przyprawy i sosy, które przydatne i dobre które odradzacie
Re: Pizza niepuszysta - czemu?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »