Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii

Grupy

Szukaj w grupach

 

[chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-22 12:33:42

Temat: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "Claris" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Nie wytrzymalam nawet do calkowietego ostygniecia - taki slicznie wygladalo
i pachniało...
A w smaku - boskie...

Polecam,

--
Claris /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-23 18:33:31

Temat: Re: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jestem od niedawna i chciałabym przepis na ciasto budyniowo-serowe Marii
które tak zachwalacie. Aga
Użytkownik "Claris" <c...@w...pl> napisał w wiadomości
news:arl83j$fnh$1@news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Nie wytrzymalam nawet do calkowietego ostygniecia - taki slicznie
wygladalo
> i pachniało...
> A w smaku - boskie...
>
> Polecam,
>
> --
> Claris /ona/ z Wrocławia
> c...@w...pl
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-23 19:08:35

Temat: Re: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "CLARIS-ONA!!!" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"szama" <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:arohph$p2t$1@news.onet.pl...
> Jestem od niedawna i chciałabym przepis na ciasto budyniowo-serowe Marii
> które tak zachwalacie. Aga

to ja pozwole sobie wkleic [choc przepis byl podany zaledwie pare dni
temu...]

--
CLARIS /ona/ z Wrocławia
c...@w...pl

************

Ciasto budyniowo- serowe:

Ciasto:
~~~~~~
2 szkl. mąki
1/2 szkl cukru
1/2 kostki miękkiej margaryny
2 jajka + żółtko
2 łyzeczki proszku do pieczenia

Zagnieść ciasto i wyłożyć na dużą blachę (natłuszczoną i obsypaną
bułką).

Masa budyniowa:
~~~~~~~~~~~~~~
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe (na 1/2 l )

Ugotować budyń i wyłożyć gorący na ciasto. Odstawić do wystudzenia.

Masa serowa:
~~~~~~~~~~~~
4 serki waniliowe
3 jajka + białko
1/2 szkl. cukru
budyń smietankowy
1/2 kostki miękkiej margaryny

Margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszająć dodawać na zmianę
żółtka i serek waniliowy. Wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
Ubić na sztywno pianę z 4 białek i delikatnie wymieszać z masą
serową. Wyłożyć na zimny budyń czekoladowy.
Piec około 40 min w nagrzanym do 180*C piekarniku.
Po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi
(jeśli się lubi).



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-23 20:03:47

Temat: Re: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "Krystyna Rysch" <...@r...de> szukaj wiadomości tego autora

Chetnie tez wyprobuje to ciasto, ale nie wiem ile razem maja wazyc te serki
waniliowe. Czy zamiast waniliowych mozna dac zwykle homo bez smaku?

> Masa serowa:
> ~~~~~~~~~~~~
> 4 serki waniliowe
> 3 jajka + białko

Pozdrawiam
Krystyna Rysch



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-24 07:45:14

Temat: Re: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "CLARIS-ONA!!!" <c...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Krystyna Rysch" <...@r...de> wrote in message
news:aromuu$mmk$01$1@news.t-online.com...
> Chetnie tez wyprobuje to ciasto, ale nie wiem ile razem maja wazyc te
serki
> waniliowe. Czy zamiast waniliowych mozna dac zwykle homo bez smaku?

Szczerze mowiac to ja wagowo jakos sie nie wgryzalam...wzielam 4 zwykle
serki homogenizowane [nie jakies drogie Danio], waza chyba standardowo ok
150 g kazdy. Waniliowe sa odrobine slodkie no i maja charakterystyczny
aromat. Ze zwyklymi bym nie probowala, bo one czasami sa lekko kwasne.

Pozdrawiam,

--
CLARIS /ona/ z Wroclawia
c...@w...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-25 06:36:09

Temat: Re: [chwale] Ciasto budyniowo - serowe Marii
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krystyna Rysch" <...@r...de> napisała:
> Chetnie tez wyprobuje to ciasto, ale nie wiem ile razem maja wazyc te serki
> waniliowe.

60-70 dag, czyli musza to byc co najmniej 4 serki po 150 g.

> Czy zamiast waniliowych mozna dac zwykle homo bez smaku?

Mozna, ale wtedy warto dac cukier wanilinowy lub aromat wanilinowy.
Ja robie ten sernik ze zwyklego sera homogenizowanego, ktory kupuje
w wiadereczkach o masie 1 kg. Na duza blache moge spokojnie zuzyc
1 kg sera, oczywiscie wtedy trzeba zwiekszyc proporcje pozostalych
skladnikow masy serowej.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sajgonki
zeschniete ciasto drozdzowe
Kasztany jadalne?!
Domowe przetwory
Witam - wkupne :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »