Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia *ciasto jablko z tarta bulka

Grupy

Szukaj w grupach

 

*ciasto jablko z tarta bulka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-22 18:28:55

Temat: *ciasto jablko z tarta bulka
Od: z...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

350 g tartej bulki
100 g margaryny
40 g cukru

5 jablek lub 4 dl musu jablecznego
40 g cukru/ tylko do jablek/
-------------
-podsmaz bulke tarta z margaryna na patelni.Dodaj cukier.
-Obierz jablka podziel je na 4 czesci a nastepnie pokroj je na cienkie
cwiartki.Wymieszaj je z cukrem.
Kladz do formy na zmiane : warstwa bulki i warstwa lub musu jablecznego.
Pierwsza i ostatnia warstwa- bulka tarta.
Piec w temp. 200 przez ok 30 min.
Dodatek - sos vaniljowy


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-23 17:02:49

Temat: Re: *ciasto jablko z tarta bulka
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ea9.0000147d.3d8e0be7@newsgate.onet.pl...
> 350 g tartej bulki
> 100 g margaryny
> 40 g cukru
>
> 5 jablek lub 4 dl musu jablecznego
> 40 g cukru/ tylko do jablek/
> -------------
> -podsmaz bulke tarta z margaryna na patelni.Dodaj cukier.
> -Obierz jablka podziel je na 4 czesci a nastepnie pokroj je na cienkie
> cwiartki.Wymieszaj je z cukrem.
> Kladz do formy na zmiane : warstwa bulki i warstwa lub musu jablecznego.
> Pierwsza i ostatnia warstwa- bulka tarta.
> Piec w temp. 200 przez ok 30 min.
> Dodatek - sos vaniljowy


a jak ten sos robisz????

MechaGodzilla


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-23 19:54:04

Temat: Re: *ciasto jablko z tarta bulka
Od: z...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Sos waniljowy(najprostszy)
1 jajko lub 2 zoltka
1 lyzka cukru
1/2 lyzki maki ziemniaczanej
4 dl mleka
1 lyzka cukru waniljowego
--------------
-Wymieszaj wszystkie skladniki ,za wyjatkiem cukru waniljowego, w garnku.
Pogrzewaj mocno / nie moze sie gotowac bo sie zwarzy/mieszajac az
zgestnieje.Jak wystygnie dodaj cukier waniljowy.
Mozna tez dodac troche smietany.
Szczerze mowiac , to mnie sie zwarzyl czasami , ale jest na to rada- zmiksowac
go porzdnie i bedzie dobry
pozdrawiam


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto marchewkowe
Chilli doniczkowe ?
Powitanie
Kruche z orzechami i winogronami - jak?
ciasto z marchewką

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »