« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-22 18:28:55
Temat: *ciasto jablko z tarta bulka350 g tartej bulki
100 g margaryny
40 g cukru
5 jablek lub 4 dl musu jablecznego
40 g cukru/ tylko do jablek/
-------------
-podsmaz bulke tarta z margaryna na patelni.Dodaj cukier.
-Obierz jablka podziel je na 4 czesci a nastepnie pokroj je na cienkie
cwiartki.Wymieszaj je z cukrem.
Kladz do formy na zmiane : warstwa bulki i warstwa lub musu jablecznego.
Pierwsza i ostatnia warstwa- bulka tarta.
Piec w temp. 200 przez ok 30 min.
Dodatek - sos vaniljowy
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-23 17:02:49
Temat: Re: *ciasto jablko z tarta bulka
Użytkownik <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ea9.0000147d.3d8e0be7@newsgate.onet.pl...
> 350 g tartej bulki
> 100 g margaryny
> 40 g cukru
>
> 5 jablek lub 4 dl musu jablecznego
> 40 g cukru/ tylko do jablek/
> -------------
> -podsmaz bulke tarta z margaryna na patelni.Dodaj cukier.
> -Obierz jablka podziel je na 4 czesci a nastepnie pokroj je na cienkie
> cwiartki.Wymieszaj je z cukrem.
> Kladz do formy na zmiane : warstwa bulki i warstwa lub musu jablecznego.
> Pierwsza i ostatnia warstwa- bulka tarta.
> Piec w temp. 200 przez ok 30 min.
> Dodatek - sos vaniljowy
a jak ten sos robisz????
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-23 19:54:04
Temat: Re: *ciasto jablko z tarta bulkaSos waniljowy(najprostszy)
1 jajko lub 2 zoltka
1 lyzka cukru
1/2 lyzki maki ziemniaczanej
4 dl mleka
1 lyzka cukru waniljowego
--------------
-Wymieszaj wszystkie skladniki ,za wyjatkiem cukru waniljowego, w garnku.
Pogrzewaj mocno / nie moze sie gotowac bo sie zwarzy/mieszajac az
zgestnieje.Jak wystygnie dodaj cukier waniljowy.
Mozna tez dodac troche smietany.
Szczerze mowiac , to mnie sie zwarzyl czasami , ale jest na to rada- zmiksowac
go porzdnie i bedzie dobry
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |