« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-03 13:24:50
Temat: ciekawostka, ale pewnie to już wiecie?Znalazłam ciekawą informację dotyczącą obliczania IG.
Pochodzi z książki "Nie musisz liczyć kalorii..."
"Indeks glikemiczny żywności nie może być ustalony na podstawie jej składu
lub wskaźników wchodzących w jej skład węglowodanów. Aby go wyznaczyć,
należy podać konkretny produkt, konkretnej osobie"
Podaje się dany produkt grupie osób a następnie przez dwie godziny co 15
minut pobiera im krew i bada się poziom cukru.
Czyli robi się taką "krzywą cukrową".
W ten sposób uzyskuje się przeciętną wartość IG.
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Tylko zamknąwszy za sobą drzwi można otworzyć okno w przyszłość
http://www.misiczka.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |