Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co do sosu barbecue?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co do sosu barbecue?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-11-29 16:31:03

Temat: co do sosu barbecue?
Od: "Martyna Bilska" <m...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Jakie mięso najlepiej nadaje się do sosu barbecue? Wiem, że jest odwrotnie, że
sos jest do mięsa a nie mięso do sosu, ale kiedyś jadłam jakieś mięso z tym
właśnie sosem i nie pamiętam co to było. Powiedzcie jaki rodzaj mięsa i jak
przyrządzanego jest najlepszy do tego sosu...

Pozdrawiam i z góry dziękuję,
Martynka

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-29 17:25:11

Temat: Re: co do sosu barbecue?
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Martyna Bilska wrote:

> Witam
> Jakie mięso najlepiej nadaje się do sosu barbecue? Wiem, że jest odwrotnie, że
> sos jest do mięsa a nie mięso do sosu, ale kiedyś jadłam jakieś mięso z tym
> właśnie sosem i nie pamiętam co to było. Powiedzcie jaki rodzaj mięsa i jak
> przyrządzanego jest najlepszy do tego sosu...
>
> Pozdrawiam i z góry dziękuję,
> Martynka
>


Czy chodzi Ci o miesa, ktore sie smaruje sosem BBQ podczas pieczenia na
grillu, czy chodzi Ci o mieso duszone w tym sosie? Jesli o to drugie, to
tu najprostszy sposob na BBQ Pork, czyli wieprzowine w sosie barbecue.
Przepisow oczywiscie jest tyle, ile na bigos:

Wieprzowina w sosie barbecue
1-2 kg kawalkow tlustej wieprzowiny wielkosci pol dloni obsmazyc na
grillu (lub patelni) az brazowe naokolo. Umiescic w brytfannie lub duzym
zaroodpornym pojemniku. Zalac ponizszym sosem i piec w 150ĄC przez 2
godziny, lub az mieso latwo bedzie rozdzielic widelcem.

Podac z duza salata i chlebem czosnkowym, albo pieczonymi ziemniakami
albo ryzem.

Sos do barbecue do kazdego miesa
2-3 duze cebule
2-3 lyzki oliwy

250 ml ketchupu
125 ml brazowego cukru
250 ml kawalkow ananasa z sokiem
4 lyzki sosu sojowego
4 lyzki octu
sol, pieprz, pieprz cayenne wedle smaku
Cebule pokroic i zeszklic na oliwie. Umiescic w malym garnku. Dodac
reszte skladnikow. Doprowadzic do wrzenia, zalac przybrazowione mieso,
piec co najmniej 1 godzine.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

BABINO !!!
Pieczenie chleba
Kakao naturalne
MI5 Persecution: Lander on C4
MI5 Persecution: Financial Times

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »