« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-14 19:48:18
Temat: co to jest?Witam!
Czy ktoś może wie, co to jest Sharon, Pabelon i z czym
to się je?
Szukam i szukam..... i nie mogę znaleźć nic na ten
temat w sieci - potrzebuję się dowiedzieć.
Kto pomoże???
Z góry dzięki :-)
Pozdrawiam Wszystkich
Ali_G
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-14 20:24:45
Temat: Re: co to jest?Ali_G wrote:
> Witam!
>
> Czy kto? mo?e wie, co to jest Sharon, Pabelon i z czym
> to si? je?
> Szukam i szukam..... i nie mog? znale?? nic na ten
> temat w sieci - potrzebuj? si? dowiedzie?.
> Kto pomo?e???
Sharon już było toto ostatnio, owoc zwany także kaki.
Pabelon to napój, tu masz opis po francusku:
La boisson typique de l´état du Sucre : le PABELON (sucre de canne, mélasse
avec du citron, un peu d´eau et des glaçons) boisson tr?s raffraichissante
- se sert dans des pots en terre cuite.
Niesz! Ewa może przetłumaczy. O ile rozumiem, to jest toto cukier trzcinowy
z cytryną, wodą i lodem.
Popraw proszę kodowanie literek, bo sałatka wychodzi.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-14 20:44:49
Temat: Re: co to jest?sharon - przepyszny egzotyczny owoc, bardzo slodki, mieciutki, bez zadnych
pesteczek. uwielbiam go i moglabym jesc pasjami, gdyby nie jego cena....
dostepny w supermarketach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 15:49:09
Temat: Re: co to jest?"waldemar z domu" <w...@t...de> a écrit dans le message de
news: b01rkn$ink$01$...@n...t-online.com...
>
> Sharon już było toto ostatnio, owoc zwany także kaki.
> Pabelon to napój, tu masz opis po francusku:
> La boisson typique de l´état du Sucre : le PABELON (sucre de canne,
mélasse
> avec du citron, un peu d´eau et des glaçons) boisson tr?s raffraichissante
> - se sert dans des pots en terre cuite.
>
> Niesz! Ewa może przetłumaczy. O ile rozumiem, to jest toto cukier
trzcinowy
> z cytryną, wodą i lodem.
>
Niesz! wlasnie z Lyonu wrocil i nadrabia posty :o)
Typowy napoj stanu Sucre (Brazylia, nie ?).
cukier trzcinowy, melassa, sok z cutryny, troche wody i kostki lodu.
Podawany w glinianych dzbanach.
Ewcia,
zawiedziona, bo alkoholu nimo...
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 16:01:01
Temat: Re: co to jest?
Ewa (siostra Ani) N.:
> Niesz! wlasnie z Lyonu wrocil i nadrabia posty :o)
> Typowy napoj stanu Sucre (Brazylia, nie ?).
> cukier trzcinowy, melassa, sok z cutryny, troche wody i kostki lodu.
> Podawany w glinianych dzbanach.
ha, o melasie zapomniałem, choć doczytałem. Przynajmniej koktajle po
francusku przeczytać potrafię ;-)
> Ewcia,
> zawiedziona, bo alkoholu nimo...
nimo, ale możesz dać jakiegoś cachacha, czy jak się toto tam nazywa. Abo
i rumu.
Waldek
PS
jak tam kasa (nie grycana) ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-16 16:14:47
Temat: Re: co to jest?"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> a écrit dans le message
de news: 3...@u...fu-berlin.de...
>
> > Ewcia,
> > zawiedziona, bo alkoholu nimo...
> nimo, ale możesz dać jakiegoś cachacha, czy jak się toto tam nazywa. Abo
> i rumu.
>
> Waldek
> PS
> jak tam kasa (nie grycana) ?
>
>
Jutro spotkanie na szczycie z nie-gryczanym swiatem, godzina 15.00
Inch' Allah...
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |