« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-28 20:08:19
Temat: co z bialek?jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z nich
zrobic? Bezy niestety odpadaja :(, Nobla temu kto upiecze bezy w prodizu ...
--
elffaran
***w sieci nikt nie uslyszy krzyku***
http://www.elffaran.free.komrel.net
(ostatnia aktualizacja 08.III.2003)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-28 21:15:43
Temat: Re: co z bialek?> jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z nich
> zrobic? Bezy niestety odpadaja :(, Nobla temu kto upiecze bezy w prodizu ...
>
Jest takie pyyyszne ciasto "cycki Murzynki" - spod do niego piecze sie z 6
bialek, cukru, maku i wiorek kokosowych. Mysle, ze jest do zrobienia w
prodizu. Przepis jest np. na stronie www.kuchnia.com.pl . Jak bedziesz miala
problemy ze znalezieniem, to daj znac.
Pozdrawiam,
Ania - ktora czesciej z zoltkami ma problem
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-28 21:27:00
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1805.00000408.3e84bb7f@newsgate.onet.pl...
> > jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z
nich
> > zrobic? Bezy niestety odpadaja :(, Nobla temu kto upiecze bezy w prodizu
...
> >
> Jest takie pyyyszne ciasto "cycki Murzynki"
http://www.kuchnia.com.pl/DiD/cycuszki.html
Pozdrawiam serdecznie, Vicky S.
(~11.06.2003)
www.republika.pl/vickys81
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-29 00:08:27
Temat: Re: co z bialek?Bialka to do plesniaka jako gora :)
--
Demona
-----
"Mow do mnie jeszcze..."
Kazimierz Przerwa-Tetmajer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-29 08:35:15
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "elffaran" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b629q3$c88$1@news.onet.pl...
> jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z nich
> zrobic?
Witam!
Ja w takich przypadkach pieke bialkowca, przepis z takiej ksiazeczki ze
sprawdzonymi przepisami.
Tylko nie wiem, gdzie popelniam blad, bo czasami mam w kawalku ciasta jakby
zakalec. Czy pieke w zbyt wysokiej temperaturze czy zbyt niskiej, tego nie
wiem.
Ale ogolnie ciasto jest dobre.
Jakby co, podesle przepis.
Alla koglowo-moglowa:))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-29 09:05:47
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "elffaran" <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b629q3$c88$1@news.onet.pl...
> jestem "zoltkolubna" no i z jaj ciągle zostaja mi bialka. Co mozna z nich
> zrobic?
Witam!
BIALKOWIEC
3 szklanki maki
szklanka bialek
szklanka oleju slonecznikowego lub oliwy
1 i pol szklanki cukru
pol szklanki letniego mleka
lyzeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy lub esencja zapachowa
tluszcz i bulka tarta do formy
Sposob wykonania:
Bialka ubic z cukrem.
Ubijajac wlewac stopniowo do piany na przemian olej, mleko i make wymieszana
z proszkiem.
Ciasto wlac do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta.
Piec w srednio nagrzanym piekarniku przez okolo 45 minut.
Smacznego.
Alla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-29 09:19:50
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1805.00000408.3e84bb7f@newsgate.onet.pl...
> Jest takie pyyyszne ciasto "cycki Murzynki" - spod do niego piecze sie z 6
> bialek, cukru, maku i wiorek kokosowych.
Ja mam male pytanko odnosnie tego przepisu... w czym mozna by zamoczyc te
herbatniki w zastepstwie wodki? Zaznaczam ze nie moze to byc zaden alkohol
gdyz z mezem oboje jestesmy niepijacy :-)
Pozdrawiam smacznie
--
Mam(q)a
http://strony.wp.pl/wp/mamqa
"Aby cenić i kochać to, co wielkie,
najpierw musisz ćwiczyć się w tym, co małe" /Georg Keil
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-29 09:24:38
Temat: Re: co z bialek?Użytkownik mamqa napisał:
> Ja mam male pytanko odnosnie tego przepisu... w czym mozna by zamoczyc te
> herbatniki w zastepstwie wodki? Zaznaczam ze nie moze to byc zaden alkohol
> gdyz z mezem oboje jestesmy niepijacy :-)
> Pozdrawiam smacznie
Mocna kawa albo mocna aromatyczna herbata. Obie wersje mi smakuja :)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-30 19:18:08
Temat: Re: co z bialek?
Użytkownik "alla" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:b63nn6$460$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> BIALKOWIEC
[ciach]
> Ciasto wlac do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta.
> Piec w srednio nagrzanym piekarniku przez okolo 45 minut.
>
> Smacznego.
> Alla
dzieki, chyba sie skusze, chociaz kazde zetkniecie z prodizem jest
stersogenne ;)
elffaran (tez koglo-moglowa)
--
***w sieci nikt nie uslyszy krzyku***
http://www.elffaran.free.komrel.net
(ostatnia aktualizacja 08.III.2003)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |