| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-28 18:29:17
Temat: wegorzycaKochani!
Dzisiaj, najpozniej jutro, chcialbym zrobic cos ciekawego z wegorzycy.
Kupilem pare malych tuszek (15-20cm), tanie to bylo, wiec nie spodziewam
sie za wiele (mysle, ze maja duzo osci), ale moze znacie jakies ciekawe
sposoby przygotowania tych rybek, cos dla nich specyficznego?
Pozdrawiam i dziekuje z gory!
Nik
P.S.
Przepisy Waldka i Dario na pasty z wedzonych szprotek byly znakomite.
Jeszcze raz wielkie dzieki!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-30 09:07:47
Temat: Re: wegorzycaNikodem Kuźnik wrote:
> Kochani!
>
> Dzisiaj, najpozniej jutro, chcialbym zrobic cos ciekawego z wegorzycy.
> Kupilem pare malych tuszek (15-20cm), tanie to bylo, wiec nie spodziewam
> sie za wiele (mysle, ze maja duzo osci), ale moze znacie jakies ciekawe
> sposoby przygotowania tych rybek, cos dla nich specyficznego?
>
> Pozdrawiam i dziekuje z gory!
Poradzilem sobie z wegorzycami: potraktowalem je cytryna i sola na pare
godzin, potem obsypalem je przyprawami - papryka, chili, rozmarynem,
pieprzem ziolowym i... na grill! Smakowaly dobrze, delikatne mieso, smaczna
podpieczona skora i ciekawy, seledynowy kregoslup. Polecam!
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |