Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co zrobić z patisonów

Grupy

Szukaj w grupach

 

co zrobić z patisonów

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-07 08:57:18

Temat: co zrobić z patisonów
Od: "Ula" <u...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Może ktoś ma fajny pomysł na coś dobrego z patisonów.

Pozdr
Ulcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-07 09:07:18

Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: "Bartosz Rakowski" <b...@p...UsunSpam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć

Użytkownik "Ula" <u...@o...pl> napisał w wiadomości
news:chjt66$sc5$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Może ktoś ma fajny pomysł na coś dobrego z patisonów.

Bardzo dobre są marynowane. Tylko jest jedno ale: muszą być małe, wielkości
śliwek.
Te duże, twarde i zdrewniałe, to raczej do pieczenia np. nadziewane.

Pozdrawiam
Bartek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 09:08:32

Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: "Dorota Kalinowska" <d...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ula" <u...@o...pl> napisał w wiadomości
news:chjt66$sc5$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Witam
>
> Może ktoś ma fajny pomysł na coś dobrego z patisonów.

Podłączam się do pytania.
Mam ten sam problem ;)

Pozdrawiam
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 09:16:02

Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: "ktosia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam
>
> Może ktoś ma fajny pomysł na coś dobrego z patisonów.

W plasterki, przyprawic sosem sojowym, albo sola i piperzem obtaczac w
roztrzepanym jaju i bulce tartej i smazyc kotleciki. Pychota:)

Ktoska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-07 10:43:52

Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ula wrote:

> Może ktoś ma fajny pomysł na coś dobrego z patisonów.

Przeciąć na pół w poziomie, wyrzucić gniazda nasienne,
do powstałych miseczek włożyć farsz (np. podsmażoną
cebulę z kiełbasą i pomidorami), posypać tartym żółtym
serem, bazylią i tymiankiem, piec przez ok. 1/2 godziny.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-08 19:12:52

Temat: Re: co zrobić z patisonów
Od: "Evoolca" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


A ja robie tak!

Tre sobie patisonki na tarce z grubymi oczkami. Rozgrzewam oliwe na patelni.
DOdaje celube i jak sie ladnie zeszkli to dale patisonki (mozna dodac jeszce
troche wedzonego boczku dla zapachu). Wszytko razem poddusic! (Oczywsiice
przyprawic wg uznania)Nastepnie biore tyle jajek ile ludzi na obiadku i
ubijam na puszysta mase. Przyprawiam sola pieprzem (czerwona paryka w
proszku, itp) dodaje troche bulki tartej! Mase wylewam na patelnie (NIE
MIESZAC). Przyryc porywka jechcsze chwile podpiec i gotowe. MOzna na gore
potzrec (lub ulozyc plasterki) zolty ser! Nakladac podobnie jak pizze.
Kroic w trojkaty:-) Naprawde polecam.
Do patisonow mozna dodac np tarta marcherwke ale podobne rzeczy.

Smacznego

Ewulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mniam mniam
Sosy w barach chińskich
Sokowirówka i soki
habanero
Tarte Tatin

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »