Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czerwona fasola z puszki

Grupy

Szukaj w grupach

 

czerwona fasola z puszki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-07 10:30:08

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 7 Nov 2004 11:07:48 +0100, "agatka"
<A...@i...com> wrote:

>
>
>Ja bardzo czesto robi? past? fasolow? do chleba - fasol? miksuj? z kminkiem,
>czosnkiem, sol?, odrobin? chili i ró?nymi ziólkami wedle natchnienia,
>dolewam oliwy miksuj? ?eby by?a dobra konsystencja do smarowani - trzyma si?
>w lodówce do 5 dni. Pych na tostach i do kanapek.
>pozdr'
>gagatka
>

Dobredobredobredobre - dzieki, ze mi przypomnialas!
ja od czasu do czasu robie z roznych fasol, slodka papryke
dodaje, zielenine rozna (takze liscie selerowe)

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-07 10:32:16

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 7 Nov 2004 00:32:41 +0100, "Pawel"
<kazin_super_electronic(wytnij-to)@(wytnij-to)wp.pl> wrote:

>chili con canre -miam!
>

jeszcze moze byc chile NON (dla purystow SIN) carne - chile z
roznymi jarzynami, zamiast miesa. Dla nowoczesnych moze byc z
soja formowana/mielona albo quorn.

Pierz, ktorego ciocia podawala czerwona fasole na cieplo, jako
tzw jarzynke
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 10:34:47

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "Pawel" <kazin_super_electronic(wytnij-to)@(wytnij-to)wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> jeszcze moze byc chile NON (dla purystow SIN) carne - chile z
> roznymi jarzynami, zamiast miesa.

a dysponujesz moze przepisem ??

spragniony chili NON carne


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 10:46:17

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 7 Nov 2004 00:04:02 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Jolka*, w
wiadomości news:<news:cmjlg4$nna$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Co z niej zrobić? Mam kilka puszek którym niebawem kończy sie okres ważności
> i zastanawiam sie co jeszcze z nich zrobic bo narazie pałaszowalismy
> sałatki.
> za wszelkie pomysły z góry dziękuję

Sos do makaronu
Podsmażyć cebulę na oleju, jak się zeszkli to wymieszać z ostrą papryką do
smaku, dorzucić puszkę pomidorów, puszkę fasolki (z zalewą!), podusić razem,
przyprawić ulubionymi ziołami i już.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 10:46:35

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "A.L." <a...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pawel wrote:
> chili con canre -miam!

Wczoraj jedlismy w nalesnikach, smazone jako krokiety. Pycha :).

--
Pozdrawiam,
Ania
Moje aukcje: http://tinyurl.com/4t9sc

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 11:00:33

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 7 Nov 2004 11:34:47 +0100, "Pawel"
<kazin_super_electronic(wytnij-to)@(wytnij-to)wp.pl> wrote:

>> jeszcze moze byc chile NON (dla purystow SIN) carne - chile z
>> roznymi jarzynami, zamiast miesa.
>
>a dysponujesz moze przepisem ??
>
>spragniony chili NON carne
>


uprazyc cumin, na patelni, dodac cebule, olej, czosnek, poddusic,
dodac rozne jarzyny - u mnie to jest glownie na bazie pieczarek,
bo sie trzymaja kupy, jak dlugo by nie dusic. czyli jest cebula,
pieczarki, czasem daje pora, kukrydze. Dodac stosowna ilosc
pomidorow w zalewie, proszek chile (albo paste), slodka papryke
tez dodaje. I to sie tak dusi i dusi jakis czas. Potem dodaje
sporo fasoli czerwoej, doduszam, sos sobie gestenieje. Ja w tzw
miedzyczasie gotuje ryz. i calosc jest gotowa w jakies 40 minut.

jak przesadze z chile i mi sie sypnie, to na cale danie na
talerzu dodaje lyzke kwasniej smietany na wierzch, dla ochlody
podniebienia.

a z imitacja miesa to po prostu postepowac tak, jak z miesem. To
bezmiesne tez czasem robie z papryka w kawalkach, ale dodana ka
noncu, bo lubie jak mi chrupie.

aa- i jak mam pod reka, to calosc jeszcze przyspie posiekana
koledra.

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-07 22:23:46

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "Jolka" <j...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora

STOKROTNE dzięki!
Wszystko wypróbuję, bo brzmi smakowicie
Jola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-08 08:45:58

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los napisał(a):
> In article <cmkjai$hcg$1@news.onet.pl>,
> "Pepek" <p...@d...friko3.onet.pl> wrote:
>
>> jak zwał tak zwał ale ja zawsze robię z czerwoną bo mi lepiej smakuje
>> (tylko, że nie z puszki)
>
> Co to ma znaczyć "jak zwał tak zwał"?! Takiemu Francuzowi jednemu z
> drugim wystarczy, że zmieni jedną przyprawę, a już wymyśla nową nazwę
> i ogłasza, że wynalazł nowe danie. A tu zmienia się podstawowy
> składnik i co? Dalej wymyślać jak to się ma nazywać!
>
> Władysław
===
A jaką kiełbasę używają Francuzi do fasolki po bretońsku? Głogowską,
krakowską, czy jarmarczną? I czy też używają koncentrat pomidorowy z
Pudliszek? Rozumiem, że to też są są tradycyjne składniki tradycyjnej
bretońskiej potrawy.

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-08 09:09:06

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisał(a):
> On Sun, 7 Nov 2004 01:16:23 +0100, "waldek"
> <A...@o...pl> wrote:
>
>> Jolka wrote:
>>> Co z niej zrobić? Mam kilka puszek którym niebawem kończy sie okres
>>> ważności i zastanawiam sie co jeszcze z nich zrobic bo narazie
>>> pałaszowalismy sałatki.
>>> za wszelkie pomysły z góry dziękuję
>>> Jola
>> ===
>> Zwykłą fasolkę po bretońsku.
>>
>> waldek
>> ===
>
>
> jak z czerwonej to to juz nie bedzie *zwykla* fasolka po
> bretonsku :P
===
A jaka jest zwykła?

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-08 09:10:14

Temat: Re: czerwona fasola z puszki
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Le lundi 8 novembre 2004 ŕ 09:45:58, vous écriviez :
>
>> A jaką kiełbasę używają Francuzi do fasolki po bretońsku? Głogowską,
>> krakowską, czy jarmarczną? I czy też używają koncentrat pomidorowy z
>> Pudliszek? Rozumiem, że to też są są tradycyjne składniki tradycyjnej
>> bretońskiej potrawy.
>
> Francuzi fasolki po bretonsku nie znaja.
===
Władysław twierdzi inaczej. Podważasz jego zdanie?

waldek
===

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

a propos ryżu z jabłkami
Watróbka a czas jej przygotowania
Pytanko Pascal Gotuj Naczynia
Marcepan - jaki kupić? I tort makowy.
brukselka z rozmarynem ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »