« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-25 12:22:08
Temat: czerwona fasolkaJak zrobić zupę z czerwonej fasolki? Podczas gotowania fasolka się trochę
odbarwia, a gotująca się woda nabiera nieapetycznego koloru. Czy tak być
musi? Bardzo proszę o jakiś dobry przepis na zupę albo na jakąś pyszną
sałatkę.
Ze smakowitym pozdrowieniem
andrzej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-25 12:36:02
Temat: Re: czerwona fasolka
and:
> Jak zrobić zupę z czerwonej fasolki? Podczas gotowania fasolka się trochę
> odbarwia, a gotująca się woda nabiera nieapetycznego koloru. Czy tak być
> musi? Bardzo proszę o jakiś dobry przepis na zupę albo na jakąś pyszną
> sałatkę.
>
> Ze smakowitym pozdrowieniem
> andrzej.
masz malowaną fasolę!
Z zup: chili con carne
z sałatek: takowa nawinie: czerwona fasola+kukurydza+ogórek
konserwowy+papryka różnokolorowa+dziki ryż+ser owczy (składniki do
wyboru, proporcje do koloru). Do tego marynata z octu balsamico,
koperku, oliwy, solaj i spieprzaj do smaku.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-25 12:47:23
Temat: Re: czerwona fasolka...Podczas gotowania fasolka się trochę
> odbarwia, a gotująca się woda nabiera nieapetycznego koloru. Czy tak być
> musi? ...
Obgotuj najpierw troche sama fasolke w wodzie, przecedz, oplucz i dopiero wrzuc
do zupy.
Chalek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-25 15:02:45
Temat: Re: czerwona fasolkaNa rosoł wrzucam puszkę fasoli i garść makaronu drobnego, doprawiam
majerankiem, dodaję boczku usmażonego, sok pomidorowy (nie musi być ) i
zasmażkę białą na maśle.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-27 06:53:04
Temat: Re: czerwona fasolkaOn 25 Apr 2003 14:47:23 +0200, c...@p...onet.pl wrote:
>...Podczas gotowania fasolka si? troch?
>> odbarwia, a gotuj?ca si? woda nabiera nieapetycznego koloru. Czy tak by?
>> musi? ...
>
>Obgotuj najpierw troche sama fasolke w wodzie, przecedz, oplucz i dopiero wrzuc
>do zupy.
>
>Chalek
jak suszona, to z samego obgotowania i potem dodania i gotowania
dostaje sie galopujacej sraczki. a jak z puszki, to zupelnie nie
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |