« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-11 13:38:18
Temat: Re: daktyle
"Basia" wrote
> czy wrzucasz całe daktyle czy rozdrobnione? Daktyle paskudnie się kroi,
> kleją się do noża okrutnie;-(
W całości - one trochę miękną w czasie gotowania. Potem wrzucam do miksera,
ale nie całość od razu, tylko po kilka łyżek - żeby mikser dał radę strawić.
> Zmielone daktyle kupujesz już w takiej postaci czy mielisz w domu?
W domu. Zanim zmielę, gotuję kilka minut, one wtedy miękną. Właściwie to je
miksuję razem z tą wodą. Wody daję tyle, żeby przykrywały daktyle.
Małgosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-12 09:57:34
Temat: Re: daktyleWitam.
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:d3dsgd$ol3$1@julia.coi.pw.edu.pl...
>
> W barze/sklepie u Libanczykow (Libijczykow) na tylach
> Biblioteki Narodowej (pola mokotowskie w W-wie)
> maja taka sprasowana mase daktylowa (roztarte) do ciast
Dokładnie w Samirze. Cena 22.90 za kg (tylko w kilogramowych opakowaniach)
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |