| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-09-23 09:39:22
Temat: dania z kociołkapolecam takie danie w kociołku
cebula, marchewka , mieso gulaszowe , butelka wina , przyprawy ilosci
wg uznania ( kazdy kto choc troche gotuje bedzie wiedzial)
najlepiej w kociolku i w ognisku, podsmazyc troche cebule , dodać mieso
poddusić, zalac winem ( pol butelki a potem dolac ) wrzucic marchewke i
przyprawy, gotowac mieszajac od czasu do czasu az sie zredukuje wino
wychodzi cos w rodzaju polskiego gulaszu ale w aksamitnym sosie , we
francji istnieje cos podobnego i nazywa sie Beuf Bourguignon w kazdym
badz razie w polski Beuf w kociolku z ogniska smakuje wysmienicie, polecam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |