Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ogórki w zalewie musztardowej

Grupy

Szukaj w grupach

 

ogórki w zalewie musztardowej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-09-15 15:59:54

Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowej
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:h8rlt6$cfn$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Mam ochotę zrobić takie ogórki, bo jadłam kupne i mi smakowały bardzo.

QUOD LIBET.

Zależy z jakich ogórków robisz - możesz jak pikle - z pożółkłych - po
usunięciu pestek pokroić w paski, z korniszonowych w całości, połówkach czy
ćwiartkach - krojonych wzdłuż oraz z większych ogórków pokrojonych
poprzecznie, albo nawet te kawałki pokrojone na połówki czy ćwiartki. W
zasadzie chodzi o to, by na widelec nabijać kawałek, który można w całości
wziąć do ust, bez krojenia na talerzu.

Panslavista, co na wrogów sobie śwista!!! :-)))))))))))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-09-16 21:36:43

Temat: ogórki w zalewie musztardowej
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Mam ochotę zrobić takie ogórki, bo jadłam kupne i mi smakowały bardzo.
Znalazłam m.in. taki przepis:

http://www.smaczny.pl/przepis,ogorki_w_zalewie_muszt
ardowej

I mam pytanie - czy te ogórki faktycznie trzeba pokroić (w każdym
wyguglanym przepisie są krojone), w całości się nie udadzą? Te, które
jadłam były w całości (fakt, że dość małe ogóreczki) i takie bym wolała.

Czy ktoś robi takie ogórki? Według jakiego przepisu i jak?

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jakie przetwory robicie na zimę?
Sos do ryb
Płyta indukcyjna czy ceramiczna?
bezprzewodowy czajnik porcelanowy
pytanie o sos...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »