« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-09 06:48:07
Temat: dodatek do miesaNa swieta goscila u mnie mama. Zrobila mi do miesa do drugiego dania super
smaczny dodatek.
Jablko , ktore jest u mnie w stalym zjadaniu - Gala lub jakiekolwiek inne,
pokroic w cienkie 0,5 cm lodeczki razem ze skorka ( po 5-8 szt na
glowe).Podsmazyc je lekko na masle z obu stron lekko oproszone cukrem.
Podalam to rownolegle ze zwykla surowka. Rewelacja!
Jesli moge tak nazwac - bardzo delikatne i eleganckie w smaku. Przepis
podpatrzony na jakims tam kanale kulinarnym z satelity...
bardzo polecam Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-09 07:36:00
Temat: Re: dodatek do miesa
>Na swieta goscila u mnie mama. Zrobila mi do miesa do drugiego dania super
>smaczny dodatek.
>
>Jablko , ktore jest u mnie w stalym zjadaniu - Gala lub jakiekolwiek inne,
>pokroic w cienkie 0,5 cm lodeczki razem ze skorka ( po 5-8 szt na
>glowe).Podsmazyc je lekko na masle z obu stron lekko oproszone cukrem.
>Podalam to rownolegle ze zwykla surowka. Rewelacja!
>Jesli moge tak nazwac - bardzo delikatne i eleganckie w smaku. Przepis
>podpatrzony na jakims tam kanale kulinarnym z satelity...
>
> bardzo polecam Jola L-L
>
Jablko ZAWSZE do wieprzowiny..tzn odwrotnie - jak wiperzowina to
jablko pasuje. do jablka zas pasuje: majeranek, cebula,
zurawina/borowki.
najlepsze mi jablka wychodza, jak smazone sa kotlety schabowe
minus panierka, a potem na tej samej patelni siup! jabluszka a la
Mamusia Joli (wtedy juz nie musze wylizywac patelni)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |