| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-20 16:55:45
Temat: dynia- a właściwie marynataDrodzy ogrodnicy, czy znacie jakiś smaczny przepis na wyżej wspomnianą
marynatę z dyni? Dostałam całą taką dużą ładną i chciałabym ją spożytkować.
Pozdrav.Rene
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-10-21 06:57:41
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata
----- Original Message -----
From: "Rene" <r...@i...pl>
> Drodzy ogrodnicy, czy znacie jakiś smaczny przepis na wyżej wspomnianą
> marynatę z dyni? Dostałam całą taką dużą ładną i chciałabym ją
spożytkować.
Przynajmniej czesc dyni pokroj w drobna kostke, zapakuj w torebki i do
zamrazarki. przyda sie sie do pysznej zupy mlecznej
> Pozdrav.Rene
Tomek
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-10-21 07:20:36
Temat: Re: dynia- a właściwie marynatat...@i...pl (Tomasz =?ISO-8859-2?Q?=A3ukowski ?=) napisał(a):
> From: "Rene" <r...@i...pl>
>
> > Drodzy ogrodnicy, czy znacie jakiś smaczny przepis na wyżej wspomnianą
> > marynatę z dyni? Dostałam całą taką dużą ładną i chciałabym ją
> spożytkować.
> Przynajmniej czesc dyni pokroj w drobna kostke, zapakuj w torebki i do
> zamrazarki. przyda sie sie do pysznej zupy mlecznej
Dynia w occie to dynia zmarnowana, jak dla mnie.
Zrób lepiej przecier (gotujesz jak dżem czy konfiturę) z dyni i zawekuj. Tylko pilnuj
bo lubi się otwierać. Wszystko musi być bardzo czyste.
Najlepszy dodatek do ciasta drożdżowego. A jaki smak, mlask, właśnie spożywam takowe.
Pozdr. Jerzy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-10-21 12:22:47
Temat: Odp: dynia- a właściwie marynata
> Dynia w occie to dynia zmarnowana, jak dla mnie.
> Zrób lepiej przecier (gotujesz jak dżem czy konfiturę) z dyni i zawekuj.
Tylko pilnuj bo lubi się otwierać. Wszystko musi być bardzo czyste.
> Najlepszy dodatek do ciasta drożdżowego. A jaki smak, mlask, właśnie
spożywam takowe.
Tzn do ciasta dosłownie czy po prostu taką "konfiturę" zawijamy w ciasto jak
np mak???
Pozdrav.Rene
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-10-21 12:23:27
Temat: Odp: dynia- a właściwie marynata> Przynajmniej czesc dyni pokroj w drobna kostke, zapakuj w torebki i do
> zamrazarki. przyda sie sie do pysznej zupy mlecznej
Nie cierpię zupy z dynią:(:(:(
POzdrav.Rene
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-10-21 12:32:27
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata
----- Original Message -----
From: "Rene" <r...@i...pl>
> Tzn do ciasta dosłownie czy po prostu taką "konfiturę" zawijamy w ciasto
jak
> np mak???
Ja dodaje do plackow. Strugam na grubej tarce w sporych ilosciach do garnka
z ciastem podobnie jak w przypadku jablek. A z ciastem tez raczej bym tez
mieszal niz zawijal.
> Pozdrav.Rene
>
Tomek
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-10-21 12:39:12
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata
----- Original Message -----
From: "Rene" <r...@i...pl>
> > Przynajmniej czesc dyni pokroj w drobna kostke, zapakuj w torebki i do
> > zamrazarki. przyda sie sie do pysznej zupy mlecznej
> Nie cierpię zupy z dynią:(:(:(
oczywiscie, ja tej co ja probowalas tez bym nie cierpial. Ma byc po pierwsze
na slono a nie na slodko, z takimi drobnymi, twardymi kluseczkami-kuleczkami
wlasnej roboty, z marchewka, zielonym groszkiem, fasolka, ziemniakami i nie
za gesta! oczywiscie skladniki nalezy wczesniej gotowac w malej ilosci wody
(wrzucac kazdy w odpowiednim czasie) a dopiero na koniec zalac mlekiem.
Zasmazke tez bym sobie darowal :-)
> POzdrav.Rene
>
Tomek
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-10-21 15:32:56
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata
----- Original Message -----
From: "Jerzy Nowak" <w...@g...SKASUJ.TO.pl>
> >
> > > Drodzy ogrodnicy, czy znacie jakiś smaczny przepis na wyżej wspomnianą
> > > marynatę z dyni? Dostałam całą taką dużą ładną i chciałabym ją
> > spożytkować.
> > Przynajmniej czesc dyni pokroj w drobna kostke, zapakuj w torebki i do
> > zamrazarki. przyda sie sie do pysznej zupy mlecznej
>
> Dynia w occie to dynia zmarnowana, jak dla mnie.
> Zrób lepiej przecier (gotujesz jak dżem czy konfiturę) z dyni i zawekuj.
Tylko pilnuj bo lubi się otwierać. Wszystko musi być bardzo czyste.
> Najlepszy dodatek do ciasta drożdżowego. A jaki smak, mlask, właśnie
spożywam takowe.
>
:)
mam jeszcze pare (zoltych ) dyn
i poprosze wiecej szczegolow o tej
mlecznej z dynia czy na dyni
a ten przecier to z samej dyni czy slodzony
?
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-10-21 15:32:56
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata
----- Original Message -----
From: "Tomasz Łukowski " <t...@i...pl>
> oczywiscie, ja tej co ja probowalas tez bym nie cierpial. Ma byc po
pierwsze
> na slono a nie na slodko, z takimi drobnymi, twardymi
kluseczkami-kuleczkami
> wlasnej roboty, z marchewka, zielonym groszkiem, fasolka, ziemniakami i
nie
> za gesta! oczywiscie skladniki nalezy wczesniej gotowac w malej ilosci
wody
> (wrzucac kazdy w odpowiednim czasie) a dopiero na koniec zalac mlekiem.
> Zasmazke tez bym sobie darowal :-)
hmmm
to niby taka dyniowo_jarzynowa na mleku
?
bleeeeeeeeeeeeeeee
porzadne wielojajeczne lane kluski
albo mleczna z kasza gryczana jest smaczniejsza
:))))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2003-10-21 18:18:30
Temat: Re: dynia- a właściwie marynata> hmmm
> to niby taka dyniowo_jarzynowa na mleku
> ?
> bleeeeeeeeeeeeeeee
> porzadne wielojajeczne lane kluski
> albo mleczna z kasza gryczana jest smaczniejsza
> :))))
> z pozdrowieniami i usmiechami
> _hehehe
Najpierw spróbuj dobrze ?!,
a potem możesz sobie bleee,
czy nawet zabluuuuuuuzgać
wszystko wokół siebie:-)))
Pozdrawia i życzy smacznego
boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |