« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-06 11:41:19
Temat: dzemy i konfiturydzien dobry, znajomi zwa mnie rapatang
chcialam sie z Panstwem przywitac
bliscy znajomi wolaja na mnie mis, bo ciagle mysle o jedzeniu
jesli chodzi o temat: dzemy i konfitury
to w tym tygodniu przerobilem
dynia + pomarancza
dynia +jablko + pomarancza
dynia + jablko + pomarancza+ cynamon+gozdziki
sliwki (powidla)
sliwka + gruszka (dzem)
powidla z jarzebiny
co polecacie, to znaczy co w tej chwili mozna by zrobic smacznie i tanio
--
Rapatang
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-06 11:59:05
Temat: Re: dzemy i konfitury
Użytkownik rapatang <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ala48i$2l8m$...@n...ipartners.pl...
>
> co polecacie, to znaczy co w tej chwili mozna by zrobic smacznie i tanio
>
> --
aronia?
a ja się przymierzam do
śliwki+jabłka+gruszki+rodzynki+orzechy+goździki+cuki
er, ale to raczej
droższe.
Co myślicie o takiej kombinacji?
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 13:11:46
Temat: Re: dzemy i konfitury
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ala5cm$201$1@news2.tpi.pl...
>
>
> > co polecacie, to znaczy co w tej chwili mozna by zrobic smacznie i tanio
> >
>
> aronia?
wlasnie wybieram sie na plantacje do znajomych, ale z wlasnych obserwacji
nie jest to najsmaczniejszy choc zdrowy owoc
troche narzekam na zeszloroczne dzemy, skorki z tych aroni byly bardzo
twarde
moze ktos wie co zrobilem nie tak
> a ja się przymierzam do
> śliwki+jabłka+gruszki+rodzynki+orzechy+goździki+cuki
er, ale to raczej
> droższe.
> Co myślicie o takiej kombinacji?
>
hm calkiem niezle
jak w zeszlym roku do dzemu z truskawek dodalem SWIEZEGO imbiru, od tamtej
pory probuje go dodawac do wiely przetworow, np grzybow w occie, calkiem
niezle sobie poczyna taki korzonek (uwaga suszony imbir to calkiem inna
historia)
--
Rapatang
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 13:17:41
Temat: Re: dzemy i konfituryMoi rodzice maja mnostwo aronii i co sie z tym wiaze mama robi mnostwo
przetworow. Dzem robi tak ze sparza owoce, wtedy mieknie im skorka, potem
podsmaza z jablkiem i dodaje pomaranczy - nie wiem w ktorym momencie
przyznam szczerze ale wiem ze nie na poczatku. Potem odstawia to na 12
godzin. I znow zasmaza i do sloikow. Pycha!!!
--
__________________________
Justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |