| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-03 13:47:22
Temat: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
wrzucilam do puszkkki przepis waldemara na falaffel czyli felafel:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2203
sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz conajmniej
2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
"Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i miala
podobne efekty... :-( "
waldemar, pozostali, macie pomysl?
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-03 14:23:07
Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?> sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz conajmniej
> 2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
> teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
> "Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
> ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
> rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i
> miala podobne efekty... :-( "
>
> waldemar, pozostali, macie pomysl?
to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
Tłuste jest mimo wszystko.
Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na sucho".
Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 14:28:22
Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?waldemar z domu wrote:
>> sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz
>> conajmniej 2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
>> teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
>> "Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
>> ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
>> rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i
>> miala podobne efekty... :-( "
>>
>> waldemar, pozostali, macie pomysl?
>
> to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
> przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
> jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
> Tłuste jest mimo wszystko.
> Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
> Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na
> sucho". Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
>
> Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.
wysłałem ww jako komentarz do puszkkki, może za trzecim razem wyjdzie.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-03 15:39:13
Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?waldemar z domu wrote:
> > to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
> > przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
> > jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
> > Tłuste jest mimo wszystko.
> > Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
> > Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na
> > sucho". Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
> >
> > Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.
>
> wysłałem ww jako komentarz do puszkkki, może za trzecim razem wyjdzie.
dzieki :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |