Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?

Grupy

Szukaj w grupach

 

falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-03 13:47:22

Temat: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


wrzucilam do puszkkki przepis waldemara na falaffel czyli felafel:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2203
sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz conajmniej
2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
"Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i miala
podobne efekty... :-( "

waldemar, pozostali, macie pomysl?

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-03 14:23:07

Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

> sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz conajmniej
> 2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
> teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
> "Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
> ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
> rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i
> miala podobne efekty... :-( "
>
> waldemar, pozostali, macie pomysl?

to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
Tłuste jest mimo wszystko.
Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na sucho".
Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.

Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-03 14:28:22

Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

waldemar z domu wrote:

>> sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz
>> conajmniej 2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
>> teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
>> "Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
>> ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
>> rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i
>> miala podobne efekty... :-( "
>>
>> waldemar, pozostali, macie pomysl?
>
> to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
> przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
> jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
> Tłuste jest mimo wszystko.
> Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
> Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na
> sucho". Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
>
> Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.

wysłałem ww jako komentarz do puszkkki, może za trzecim razem wyjdzie.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-03 15:39:13

Temat: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

waldemar z domu wrote:
> > to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
> > przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
> > jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
> > Tłuste jest mimo wszystko.
> > Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
> > Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na
> > sucho". Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
> >
> > Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.
>
> wysłałem ww jako komentarz do puszkkki, może za trzecim razem wyjdzie.

dzieki :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

golden syrup-jak zrobić?
Raffaello
zmienny r.maklowicz
grecka pasta czosnkowa Skordalia
surówka z selera wyszczuplająca

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »