Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-on
line.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: waldemar z domu <w...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: falaffel czyli felafel - czemu moze nie wyjsc?
Date: Sun, 03 Mar 2002 15:28:22 +0100
Organization: w domu
Lines: 25
Message-ID: <a5tbrp$n8i$07$2@news.t-online.com>
References: <3...@s...pl> <a5tbhu$n8i$07$1@news.t-online.com>
Reply-To: w...@t...de
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.t-online.com 1015165625 07 23826 teOuTB0VTXaOuT 020303 14:27:05
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
User-Agent: KNode/0.6.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:98413
Ukryj nagłówki
waldemar z domu wrote:
>> sama, przyznam sie, jeszcze nie robilam. za to endi (z ipp) juz
>> conajmniej 2 razy podchodzil do tego przepisu i mu nie wychodzi...
>> teraz, w swej desperacji, dodal komentarz do przepisu:
>> "Robilem te falafle, w wersji cieciorkowej, i wyszla zupa olejowa,
>> ponasiakaly tluszczem i nie nadawaly sie do jedzenia. A olej byl mocno
>> rozgrzany, wiec nie wiem czemu tak sie stalo. Znajoma tez je robila i
>> miala podobne efekty... :-( "
>>
>> waldemar, pozostali, macie pomysl?
>
> to musi być chyba naprawdę gorący olej. Ja robiłem toto tylko raz i wyszło
> przyzwoicie. Ja nie robiłem jednak w głębokim tłuszczu, tylko na patelni,
> jak schabowe. Potem na serwetkę papierową, aby trochę tłuszcz wylazł.
> Tłuste jest mimo wszystko.
> Nie wiem dlaczego się ma robić zupa olejowa, jak dasz 2 ŁS oleju ;-))
> Spróbuj wariantu na blasze, czyli oleju dodać do ciasta i robić "na
> sucho". Tego nie próbowałem, ale powinno wyjść.
>
> Pieczenie w głębokim oleju wymaga naprawdę gorącego tłuszczu.
wysłałem ww jako komentarz do puszkkki, może za trzecim razem wyjdzie.
Waldek
|