Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia farsz do pierogów

Grupy

Szukaj w grupach

 

farsz do pierogów

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-23 07:40:56

Temat: farsz do pierogów
Od: "Barbara \(Basiek\)" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj postanowiłam zrobić na obiad pierogi ruskie, a ponieważ zostalo mi
trochę ciasta musiałam wymyślić szybko czym je uzupełnić.
Wpadły mi w ręce jajka, które ugotowałam na twardo i posiekałam jak na pastę
jajeczną. Do tego dodałam trochę pasztetu z indyka (miałam właśnie w lodówce
otwarte pudełeczko).
Pycha.
Pierogów z tym farszem było mało, ale zniknęły bardzo szybko.
Polecam.
Barbara

P.S. Z domowym pasztetem pewnie byłyby jeszcze lepsze :-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-23 09:36:42

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Małgorzatka+" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Barbara (Basiek)" napisała:

> Wczoraj postanowiłam zrobić na obiad pierogi ruskie, a ponieważ zostalo mi
> trochę ciasta musiałam wymyślić szybko czym je uzupełnić.

Interesujący farsz ;-) Z takich farszów "na winie" to ja kiedyś nadziałam
pierogi poszatkowaną szynką ze szczypiorkiem (też mi zostało trochę ciasta i
brak pomysłu).
A ostatnio robiłam zrobiłam takie: karkówka z cebulą podsmażona na patelni,
puszka kiełków i ugotowana zielona soczewica - wszystko na końcu zmiksowane.
Wyszły pyszne.

--
Małgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-23 10:34:21

Temat: Re: farsz do pierogów
Od: "Barbara \(Basiek\)" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

>> Wczoraj postanowiłam zrobić na obiad pierogi ruskie, a ponieważ zostalo
>> mi trochę ciasta musiałam wymyślić szybko czym je uzupełnić.
>
> Interesujący farsz ;-) Z takich farszów "na winie" to ja kiedyś nadziałam
> pierogi poszatkowaną szynką ze szczypiorkiem (też mi zostało trochę ciasta
> i brak pomysłu).
> A ostatnio robiłam zrobiłam takie: karkówka z cebulą podsmażona na
> patelni, puszka kiełków i ugotowana zielona soczewica - wszystko na końcu
> zmiksowane. Wyszły pyszne.
> Małgorzatka

Chyba wypróbuję. Brzmi smakowicie :-)
W środę robię pierogi z soczewicą, więc pewnie znowu będę miała problem ze
zbyt dużą ilością ciasta i znowu będę kombinować. Jak wymyślę jeszcze coś
ciekawego, dam znać :-)

Pozdrawiam serdecznie.
Barbara.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

filetowanie łososia
Re: Best Polish Delis/Grocers In Chicago?
Re: kwas chlebowy
kokardki z lososiem i ...
Kiełbasa po polsku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »