« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-02-06 19:50:40
Temat: fasolka po bretonskuWitam Wszystkich!
Mam male pytanko, jak zrobic fasolke po bretonsku, wykorzystujac
miedzyinnymi boczek i fasole (ale biala - z puszki)?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdawiam
Aga L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-02-06 20:32:36
Temat: Re: fasolka po bretonskuAga&Konrad napisał(a) w wiadomości:
<87kivq$nrv$1@sunflower.man.poznan.pl>...
>Witam Wszystkich!
>
>Mam male pytanko, jak zrobic fasolke po bretonsku, wykorzystujac
>miedzyinnymi boczek i fasole (ale biala - z puszki)?
>
IMHO:
Boczek podsmazyc z cebulka, przecisnietym zabkiem czosnku (mozna pominac
czosnek), oraz kielbaska tudziez dodac ugotowanej wolowinki, fasolke z
puszki zalac woda z koncentratem pomidorowym dodac podsmazone uprzednio
specjaly, opieprzyc (ale nie spieprzyc), osolic, dodac majeranku,,mozna
kminku, zagotowac i zjesc z pajda chleba posmarowana grubo maslem :).
Pozdrawiam smakoszy.
Tomek "Vyehoo" Kałużny
:))) dla przyjaciół TomaszKa :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |