« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-05-18 11:56:46
Temat: folia kuchennahej
wytłumaczcie mi co po której stronie folii powinno się robić?
no bo jest i matowa i błyszcząca strona? wiecie o czym mówię?
umm.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-05-18 12:34:46
Temat: Re: folia kuchennaumm napisał(a):
> hej
> wytłumaczcie mi co po której stronie folii powinno się robić?
> no bo jest i matowa i błyszcząca strona? wiecie o czym mówię?
Matowa tłumi, błyszcząca odbija.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-05-18 14:57:44
Temat: Re: folia kuchenna
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:e4hplv$9bo$1@atlantis.news.tpi.pl...
> umm napisał(a):
>> hej
>> wytłumaczcie mi co po której stronie folii powinno się robić?
>> no bo jest i matowa i błyszcząca strona? wiecie o czym mówię?
>
> Matowa tłumi, błyszcząca odbija.
> pozdr. Jerzy
Do uszu - matowa do środka, błyszczącą na zewnątrz...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-05-18 19:19:06
Temat: Re: folia kuchenna
Użytkownik "umm" <u...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e4hnge$1j4$1@news.onet.pl...
> hej
> wytłumaczcie mi co po której stronie folii powinno się robić?
> no bo jest i matowa i błyszcząca strona? wiecie o czym mówię?
>
Powierzchnia błyszcząca odbija promienie podczerwone.
By upiec coś w folii daje się powierzchnię błyszczącą do
wewnątrz. Przepuszcza ciepło umożliwiając pieczenie i
jednocześnie utrudnia stygnięcie.
Przy mrożonkach jest na odwrót. Porcjowane mięso lub
przenoszone produkty winny być zawinięte stroną błyszczącą
na zewnątrz.
J.j
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |