« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-20 05:42:10
Temat: founde ?Mam pytanie...
jakie sery do founde??
dodajecie winka?
i jakie przyprawy....
widziałam w supermarketach takie gotowe sery - podgrzać i gotowe... ale
wolałabym sama...
Pozdrawiam Jini.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-20 06:57:29
Temat: Re: founde ?hmm ja robie swoje founde inaczej bo nielubie smaku wina w tym kupnym. biore
troche goracego mleka w takim garnku z podwójnym dnem jak mleko gorące to
wrzucam serki topione w najprostszej wersji najtansze bloki za 99 grszy np
z szynka. dotego suszone oregano i troche czosnku gotuje asz serki sie
rozpuszcza i zupka zagestnieje . pycha i do tego szybko sie robi. Takie
founde dla studenta
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cg430a$3fm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Mam pytanie...
> jakie sery do founde??
> dodajecie winka?
> i jakie przyprawy....
>
> widziałam w supermarketach takie gotowe sery - podgrzać i gotowe... ale
> wolałabym sama...
>
> Pozdrawiam Jini.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-20 10:17:53
Temat: Re: founde ?
> Mam pytanie...
> jakie sery do founde??
ja jak już się z rzadka wezmę na poważnie (czyli nie z gotowego pudełka)
daję 50% gruyere i 50% ementalera,
ale dość ekskluzywne cenowo to wychodzi w tej wersji niestety...
> dodajecie winka?
tak (jedyne, poza zupą cebulową, zastosowanie wina Sophia ;-)
i kieliszek kirschu (ale tu u nas niedostępne, specjalnie co jakiś czas
taszczę butelkę z D)
Pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |