Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gnocchi

Grupy

Szukaj w grupach

 

gnocchi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-05 14:46:14

Temat: gnocchi
Od: Magda <m...@b...ch> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

czytam grupe juz od dawna, korzystam z przepisow bardzo czesto- ale brak
mi wyobrazni do gotowania.
Robie dzis te male zielone, bez ziemniakow ;)

http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,24311,1056343.html

i mam problem ogrooomny- wyszla mi taka troche gestsza jajecznica, mam
nadzieje, ze tak ma byc. Czy te koreczki robic tuz przed wrzuceniem w
wode, czy moga sobie postac umacznione jakis czas?

pozdrawiam
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-05 15:41:43

Temat: Re: gnocchi
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magda" <m...@b...ch> napisał w wiadomości
news:3DEF66B6.9060205@bluewin.ch...
> Witam,
>
> czytam grupe juz od dawna, korzystam z przepisow bardzo czesto- ale brak
> mi wyobrazni do gotowania.
> Robie dzis te male zielone, bez ziemniakow ;)
>
> http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,24311,1056343.html
[...]

Mniam, takie gnocchi verdi tylko w sosie z trzech serow jadlam ostatnio w
"Corleone" (Krakow). Niewiarygodnie pyszne, rozplywajace sie w ustach i ten
sos.... Chyba wiem, bo bedzie jutro na obiad:-) Bo dzis malo wyszukane kurze
biusty.

Marta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 15:48:26

Temat: Re: gnocchi
Od: Magda <m...@b...ch> szukaj wiadomości tego autora



>
> Mniam, takie gnocchi verdi tylko w sosie z trzech serow jadlam ostatnio w
> "Corleone" (Krakow). Niewiarygodnie pyszne, rozplywajace sie w ustach i ten
> sos.... Chyba wiem, bo bedzie jutro na obiad:-) Bo dzis malo wyszukane kurze
> biusty.
>
> Marta
>

i co? bo mi sie nie chca formowac... takie rozlazle maja byc???
moze doloze do tego ziemniaki?
magda



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 15:53:51

Temat: Re: gnocchi
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magda" <m...@b...ch> napisał w wiadomości
news:3DEF754A.5090607@bluewin.ch...
> i co? bo mi sie nie chca formowac... takie rozlazle maja byc???
> moze doloze do tego ziemniaki?
> magda
>

wiesz co? one raczej takie zwarte byly. Moze zamiast ziemniakow dodaj wiecej
maki.

Marta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 15:57:00

Temat: Re: gnocchi
Od: Magda <m...@b...ch> szukaj wiadomości tego autora

MJ Skorupscy wrote:
>
>
> wiesz co? one raczej takie zwarte byly. Moze zamiast ziemniakow dodaj wiecej
> maki.
>

i w tym problem, w przepisie bylo o ilus lyzkach, wiec nie dokupilam...

ale na probe udalo sie- jak na moje dotychczasowe osiagniecia sa
genialne;) tylko ksztalt meduzowaty nieco;) i ciezko z blatu do garka
przerzucic...


magda

>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 16:11:26

Temat: Re: gnocchi
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magda" <m...@b...ch> napisał w wiadomości
news:3DEF774C.4040601@bluewin.ch...
> i w tym problem, w przepisie bylo o ilus lyzkach, wiec nie dokupilam...
>
> ale na probe udalo sie- jak na moje dotychczasowe osiagniecia sa
> genialne;) tylko ksztalt meduzowaty nieco;) i ciezko z blatu do garka
> przerzucic...
>

bo wlasnie brak im maki:-) i dlatego sie przyklejaja (moze mialas bardziej
ciapowate ziemniaki). Ale za to beda bardziej miekkie. A nastepnym razem
zrob do nich sos serowy.

Marta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 16:16:18

Temat: Re: gnocchi
Od: Magda <m...@b...ch> szukaj wiadomości tego autora

MJ Skorupscy wrote:
>
> bo wlasnie brak im maki:-) i dlatego sie przyklejaja (moze mialas bardziej
> ciapowate ziemniaki). Ale za to beda bardziej miekkie. A nastepnym razem
> zrob do nich sos serowy.
>
> Marta
>
dzieki, praktyki mi brak:(
a nad sosem jeszcze popracuje:)
Magda



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-06 07:42:34

Temat: Re: gnocchi
Od: "Martka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

mam pytanie? a wycisnelas dobrze szpinak?
mialam taki sam problem gdy je robilam - zbyt krotko sie pastwilam nad
szpinakiem i ciasto wyszlo strzasznie rzadkie. dodalam wiecej maki - owszem,
konsystencja zdecydowanie sie poprawila, ale za to smak sie pogorszyl ....
bardzo....
troche sie do nich zrazilam, ale moze sprobuje jeszcze raz w sezonie
szpinakowym :))

pzdr
marta chetnie w kuchni eksperymentujaca


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-06 08:55:01

Temat: Re: gnocchi
Od: Magda <m...@b...ch> szukaj wiadomości tego autora

Martka wrote:
> mam pytanie? a wycisnelas dobrze szpinak?


taa, odparowywalam na patelni az sie dwa razy przypalil ;)
przemaczylam, i wyszly takie sobie.
zrobie kiedys na obiad jak bede sama.

magda
z garem rozmemlanych kluchow ;)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Schab nadziewany śliwkami...?
BOSCH MUM - pytania o akcesoria [pytanie dla tych, co wyprobowali - patrz Ilona i Irek, moze ktos jeszcze]
Jely Belly
Pieczywo
Turecka pizza

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »