Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gnocchi po rzymsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

gnocchi po rzymsku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-16 19:20:59

Temat: gnocchi po rzymsku
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

tez moge podac jak ktos chce - jeszcze lepsze niz to po parysku! Ja sie
zabijhe z ta ksiazeczka:-))))))) Kaska zaczytana


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-16 20:47:42

Temat: Re: gnocchi po rzymsku
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

ja chce!!!!!
a jaka to ksiazeczka???

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-16 21:21:27

Temat: Re: gnocchi po rzymsku
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w wiadomości
news:02011621474259@polnews.pl...
> ja chce!!!!!
> a jaka to ksiazeczka???
>
> Monika
> --
To wlasnie ta Le Cordon bleu. ok podaje ci przepisik:
Nagrzac piekarnik do 180 stopni. W zaroodpornym naczyniu na masle usmazyc 60
g boczku pokrojonego w koske na zlocisto. Dodac 1 posiekana cebule i 1
posiekana marchewke, smazyc 3 min. Wymieszac z 2 lyzkami koncentyratu pom.,
oproszyc maka i na ogniu mieszac kilka minut az maka zniknie. Dodac 500 g
pomidorow bez skory i zestaw ziol, czosnek ismazyc 5 minut, mieszajac. Potem
polaczyc z rosolem (500 ml), przykryc i zapiekac godzine. Przcedzic potem do
czystego rondla i wyrzucic kawalki warzyw. Znow na ogien i zebrac szumowine.
Wolno gotowac na wolnym ogniu 20 minut az sos zacznie sie kleic do spodu
lyzki. Doprawic.
Teraz gnocchi: w rondluz agotowac 500 ml mleka z 60 g masla. dodac 30 g maki
i 150 g grysiku lub kaszki manny i podgrzewac. Masa ma odchodzic od scianek.
zdjac z ognia, dodac 2 lyzki gestej smietany, jajko, 2 zoltka i 2 lyski
startego parmezanu, wymieszac na gladko. Doprawic do smaku i na blasze
ulozyc wartswe grubosci 1 cm. Schladzac potem 30 minut i pociac na krazki
wilgotnym nozem. W zaroodoprnym naczyniu skropic stopionym maslem i posypac
parmezanem. zapiekac 20 minut a potem polac sosem.No i tyle. K


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

musze to zrobic! Podaje przepis:
Tort ananasowy zmodyfikowany/dwa kremy do wyboru
fasola ugotowana-co z niej zrobic
Skleroza pomożecie ?
le cordon blue

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »