| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-19 08:22:21
Temat: gnocchi - totalna klapaPowiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
garnku krochmal i trochę piany?
Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
;-)
Pozdrawiam, Renata
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-19 08:46:14
Temat: Re: gnocchi - totalna klapaRitta:
> Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
> garnku krochmal i trochę piany?
> Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
> ;-)
abo trzeba wciepnąć do gorącej (gotującej się) wody i zagotować, jak
woda za zimna, to się krochmal robi.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-19 11:00:32
Temat: Re: gnocchi - totalna klapaUżytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3D898ED6.6010905@ukbf.fu-berlin.de...
> abo trzeba wciepnąć do gorącej (gotującej się) wody i zagotować, jak
> woda za zimna, to się krochmal robi.
tak też zrobiłam
R.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-19 19:51:10
Temat: Re: gnocchi - totalna klapaOn Thu, 19 Sep 2002 10:22:21 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
>Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
>garnku krochmal i trochę piany?
>Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
>;-)
>
>Pozdrawiam, Renata
Pewnie chodzi o proporcje - za malo maki dodanej do puree- - -
rozplyna sie. Zbyt duzo maki - - - twarde, bez smaku.
Inne rady ( za "Smaki i Aromaty' 2/2002):
Szybko zagniesc ciasto
Uzywac starszych, maczystych ziemniakow, dodatkowo odparowanych po
ugotowaniu.
Pozdrawiam,
marek
--
----
Darmowe konta e-mail 30 MB, w idealnej domenie,
czyli t...@k...pl i wszystko jasne!
Zapraszamy! http://www.twoje.konto.pl
----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-20 05:31:35
Temat: Re: gnocchi - totalna klapaUżytkownik "Marek Czajkowski" <m...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:9n9koukt01she63avft0sn9uhe98rtkmt8@4ax.com...
> On Thu, 19 Sep 2002 10:22:21 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
> Pewnie chodzi o proporcje - za malo maki dodanej do puree- - -
> rozplyna sie. Zbyt duzo maki - - - twarde, bez smaku.
Dięki za odpowiedź, ale już chyba nie będę próbowała drugi raz.
Pozdrawiam, Renata
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |