Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gnocchi - totalna klapa

Grupy

Szukaj w grupach

 

gnocchi - totalna klapa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-19 08:22:21

Temat: gnocchi - totalna klapa
Od: "Ritta" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
garnku krochmal i trochę piany?
Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
;-)

Pozdrawiam, Renata



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-19 08:46:14

Temat: Re: gnocchi - totalna klapa
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

Ritta:
> Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
> garnku krochmal i trochę piany?
> Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
> ;-)

abo trzeba wciepnąć do gorącej (gotującej się) wody i zagotować, jak
woda za zimna, to się krochmal robi.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-19 11:00:32

Temat: Re: gnocchi - totalna klapa
Od: "Ritta" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3D898ED6.6010905@ukbf.fu-berlin.de...

> abo trzeba wciepnąć do gorącej (gotującej się) wody i zagotować, jak
> woda za zimna, to się krochmal robi.

tak też zrobiłam
R.




--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-19 19:51:10

Temat: Re: gnocchi - totalna klapa
Od: m...@a...net.pl (Marek Czajkowski) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 19 Sep 2002 10:22:21 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:

>Powiedzcie czemu po gnocchi (gotowanych 6 minut - wg przepisu) został mi w
>garnku krochmal i trochę piany?
>Pewnie ze mnie kiepska kucharka ale może dałoby się to zgonić na zły przepis
>;-)
>
>Pozdrawiam, Renata

Pewnie chodzi o proporcje - za malo maki dodanej do puree- - -
rozplyna sie. Zbyt duzo maki - - - twarde, bez smaku.
Inne rady ( za "Smaki i Aromaty' 2/2002):
Szybko zagniesc ciasto
Uzywac starszych, maczystych ziemniakow, dodatkowo odparowanych po
ugotowaniu.

Pozdrawiam,

marek


--
----
Darmowe konta e-mail 30 MB, w idealnej domenie,
czyli t...@k...pl i wszystko jasne!
Zapraszamy! http://www.twoje.konto.pl
----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-20 05:31:35

Temat: Re: gnocchi - totalna klapa
Od: "Ritta" <r...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marek Czajkowski" <m...@a...net.pl> napisał w wiadomości
news:9n9koukt01she63avft0sn9uhe98rtkmt8@4ax.com...
> On Thu, 19 Sep 2002 10:22:21 +0200, in pl.rec.kuchnia you wrote:
> Pewnie chodzi o proporcje - za malo maki dodanej do puree- - -
> rozplyna sie. Zbyt duzo maki - - - twarde, bez smaku.

Dięki za odpowiedź, ale już chyba nie będę próbowała drugi raz.

Pozdrawiam, Renata



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Topinambur
strona
slonina
Pizza-ciasto
Muffins z jagodami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »