« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-02 10:53:03
Temat: gofrypoprosze o przepis
dzieki
Wiatrak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-03 19:21:20
Temat: Re: gofry
Użytkownik "Wiatrak" <p...@i...net.pl> napisał w wiadomości
news:a109l9$rv$1@news.tpi.pl...
> poprosze o przepis
> dzieki
> Wiatrak
Odbiore chleb Mechci, bo widze ze sie nie kwapi: "a przepis na racuchy
masz?????"
--
Deuter
d...@p...onet.pl
GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-03 23:58:16
Temat: Re: gofry>
> Użytkownik "Wiatrak" <p...@i...net.pl> napisał w wiadomości
> news:a109l9$rv$1@news.tpi.pl...
> > poprosze o przepis
> > dzieki
> > Wiatrak
> Odbiore chleb Mechci, bo widze ze sie nie kwapi: "a przepis na racuchy
> masz?????"
> --
> Deuter
Deuter! Nie stresuj czlowieka! Objasnij co i jak, wez za raczke i zaprowadz do
archiwum! A swoja droga dziwie sie, ze Mechcia jeszcze nie zareagowala - moze
biedaczka, co nie daj Bog, chora?
Co do Wiatraka natomiast, to polecamy lekture archiwum - tam ci i racuchow i
gofrow na peczki.
Pzdr
Kundzia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-04 15:04:38
Temat: Re: gofry
> Co do Wiatraka natomiast, to polecamy lekture archiwum - tam ci i racuchow
i
> gofrow na peczki.
> Kundzia
Na peczki - zgadza sie
Ale w tym gaszczu gofrow szukam takich ktore
sa chrupiace bo mi wychodza zawsze miekkie
a z przepisu ciezko wywnioskowac ktore to
A testowac wszystkie...
Sorry, bo powinienem wspomniec o tym w pierwszym poscie
BTW, czy ktos wie na czym polegaja gofry belgijskie o ktorych
byla mowa w filmie "Smoke" (w drugiej czesci zdaje sie)
Wiatrak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-04 15:22:02
Temat: Re: gofry
Wiatrak wrote:
> Ale w tym gaszczu gofrow szukam takich ktore
> sa chrupiace bo mi wychodza zawsze miekkie
> a z przepisu ciezko wywnioskowac ktore to
> A testowac wszystkie...
> Sorry, bo powinienem wspomniec o tym w pierwszym poscie
Testuj Magdzi Basset- jej przepisy sa zawsze dobre. A, zeby byly
chrupiace- wystarczy nie klasc jednych na drugich tylko opierac je o cos
jednym koncem-tak aby nie lezaly.
wklejam Ci jej przepis cobys nie musial od nowa szukac.
Gofry
100 gr masla
1 szklanka mleka
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1+1/2 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
Rozpuscic maslo, dodac mleko i jajka, roztrzepac widelcem, tylko zeby
nie bylo widac bialka, dodac cukier, make i proszek, wymieszac, nie
ubijac, byle maka nie byla sucha, piec az zlote, jak kto lubi chrupiace
suszyc w cieplym piecu 2-3 minuty, podawac na cieplym talerzu z
cieplym syropem, dzemem, lub owocami, czy sosem z mrozonych owocow.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |