Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gofry
Date: Fri, 04 Jan 2002 16:22:02 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <a12b2j$skf$1@news.onet.pl> <7...@n...onet.pl>
<a14guf$buj$1@news.tpi.pl>
Reply-To: a...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: raptor.pp.adso.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.tpi.pl 1010157736 15076 212.244.192.22 (4 Jan 2002 15:22:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 4 Jan 2002 15:22:16 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:90153
Ukryj nagłówki
Wiatrak wrote:
> Ale w tym gaszczu gofrow szukam takich ktore
> sa chrupiace bo mi wychodza zawsze miekkie
> a z przepisu ciezko wywnioskowac ktore to
> A testowac wszystkie...
> Sorry, bo powinienem wspomniec o tym w pierwszym poscie
Testuj Magdzi Basset- jej przepisy sa zawsze dobre. A, zeby byly
chrupiace- wystarczy nie klasc jednych na drugich tylko opierac je o cos
jednym koncem-tak aby nie lezaly.
wklejam Ci jej przepis cobys nie musial od nowa szukac.
Gofry
100 gr masla
1 szklanka mleka
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1+1/2 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
Rozpuscic maslo, dodac mleko i jajka, roztrzepac widelcem, tylko zeby
nie bylo widac bialka, dodac cukier, make i proszek, wymieszac, nie
ubijac, byle maka nie byla sucha, piec az zlote, jak kto lubi chrupiace
suszyc w cieplym piecu 2-3 minuty, podawac na cieplym talerzu z
cieplym syropem, dzemem, lub owocami, czy sosem z mrozonych owocow.
Magdalena Bassett
|