Data: 2002-01-04 15:22:02
Temat: Re: gofry
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wiatrak wrote:
> Ale w tym gaszczu gofrow szukam takich ktore
> sa chrupiace bo mi wychodza zawsze miekkie
> a z przepisu ciezko wywnioskowac ktore to
> A testowac wszystkie...
> Sorry, bo powinienem wspomniec o tym w pierwszym poscie
Testuj Magdzi Basset- jej przepisy sa zawsze dobre. A, zeby byly
chrupiace- wystarczy nie klasc jednych na drugich tylko opierac je o cos
jednym koncem-tak aby nie lezaly.
wklejam Ci jej przepis cobys nie musial od nowa szukac.
Gofry
100 gr masla
1 szklanka mleka
1 szklanka maki
1/2 szklanki cukru
4 jajka
1+1/2 lyzeczki polskiego proszku do pieczenia
Rozpuscic maslo, dodac mleko i jajka, roztrzepac widelcem, tylko zeby
nie bylo widac bialka, dodac cukier, make i proszek, wymieszac, nie
ubijac, byle maka nie byla sucha, piec az zlote, jak kto lubi chrupiace
suszyc w cieplym piecu 2-3 minuty, podawac na cieplym talerzu z
cieplym syropem, dzemem, lub owocami, czy sosem z mrozonych owocow.
Magdalena Bassett
|