« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-22 08:22:20
Temat: goloneczka po czeskuWitam po dosc dlugiej nieobecnosci.
Ogladam bardzo chetnie Podroze Kulinarne R. Maklowicza i zrobilem cos, czym
chce sie z Wami podzielic:
pieczona golonka po czesku
golonka (ważne, aby była surowa !!!)
kminek, grilowe przyprawy, czosnek granulowany, ziele angielskie
natrzeć golonkę ziołami i włożyć do piekarnika. Piec pod przykryciem,
podlewając piwem . Po około 2 godz. można podawać goloneczkę z kiszoną
kapustą i szklaneczką piwa.
super smaczny wynalazek, tym bardziej, ze z warzyw najbardziej lubie
golonke.
pozdrawiam Beny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-22 10:22:59
Temat: Re: goloneczka po czesku
> pieczona golonka po czesku
bawarczycy się na śmierć obrażą!
> golonka (ważne, aby była surowa !!!)
> kminek, grilowe przyprawy, czosnek granulowany, ziele angielskie
>
> natrzeć golonkę ziołami i włożyć do piekarnika. Piec pod przykryciem,
> podlewając piwem . Po około 2 godz. można podawać goloneczkę z kiszoną
> kapustą i szklaneczką piwa.
>
> super smaczny wynalazek, tym bardziej, ze z warzyw najbardziej lubie
> golonke.
ja też, a ze słodyczy rybę.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-22 10:28:52
Temat: Re: goloneczka po czesku>
> kminek
a ten kminek to w calosci czy mielony ???
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-22 11:39:40
Temat: Re: goloneczka po czesku
kminek rozetrzec w dloniach. bynajmniej ja tak zawsze robie. wydobywa
aromacik jak nalezy.
beny76
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F1D11E3.C7C79BB3@rzeczpospolita.pl...
> >
> > kminek
>
> a ten kminek to w calosci czy mielony ???
> wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |