Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia salatka z baklazana?

Grupy

Szukaj w grupach

 

salatka z baklazana?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-22 04:58:10

Temat: salatka z baklazana?
Od: "Loxia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie

co mozna zrobic z tego cuda? jakas salatke czy na cieplo?
Pomozcie:)

Pozdrawiam zimno w upalny poranek

Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-22 07:28:51

Temat: Re: salatka z baklazana?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Loxia napisał:
> Witajcie
>
> co mozna zrobic z tego cuda? jakas salatke czy na cieplo?
> Pomozcie:)
>
> Pozdrawiam zimno w upalny poranek
>
> Magda
>
>
moze to co ja zrobilam przez przypadek ostatnio?
na maslo wrzucic dozdrobnione, obrane ze skory pomidory oraz srednia
cebule. pomidorow ze 4. poddusic do miekkosci, dosolic do smaku, dodac 2
zabki czosnku sprasowane i bazylie.
osobno baklazana pokroic w plastry, posolic osobni kazdy plster zeby
wyciagnac goryczke. po 30 minutach zetrzec papierowym recznikiem sol. na
patelni rozgrzac olej, wrzucic baklazany, przyrumienic na zloto, zalac
woda, dodac kilka kropli sosu sojowego i dusic do miekkosci.
gdy pomidory sie rozciapaly na papke dosc gesta a baklazan nie da sie
nabic na widelec tylko sie rozciapuje wrzucic wszystko do blendera i
wyrobic na jednolita paste. samkuje jako dodatek do mies, makaronow,
tostow.

--

o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-22 10:41:11

Temat: Re: salatka z baklazana?
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Loxia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bfig90$7rf$1@news.onet.pl...
> Witajcie
>
> co mozna zrobic z tego cuda? jakas salatke czy na cieplo?
> Pomozcie:)
>
jadłam w piątek w gościnie taką rzecz:

Bakłażan został pocięty w plastry (pewnie posypany solą i wypłukany z
goryczki po jakimś czasie), oprószony mąką z przyprawami i zapieczony w
piekarniku.
Podano go na ciepło z sosem tza tzyki.

Bardzo smaczne było

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatka w arbuzie (P)
wisnie robaczywe?
Grilluj z fantazją
patera
Pomidory w pięciu smakach:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »