Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?

Grupy

Szukaj w grupach

 

gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 51


« poprzedni wątek następny wątek »

51. Data: 2007-05-13 13:50:21

Temat: Re: przy okazji: hydrolizat (was: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek" <b...@a...w.pl> wrote in message
news:1h5qmmcx1twqk$.dlg@markowy.serwer...

W przyprawach :"wyższego rzędu" podstawowym związkiem sodowym poza solą jest
glutoaminian sodowy - to on nabija ciśnienie wysokociśnieniowcom
(rewelacyjnie). Innym często używanym w kulinariach związkiem sodowym jest
kwaśny węglan sodowy (czyli soda oczyszczona) - ulubieniec kucharzy
restauracyjnych i w żywieniu zbiorowym.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gotowanie na parze
LECZO DYNIOWE
ciateczka kruche?serowe z owocami - pycha co to jest??
SZECHNIK
WARSZAWA - Burger King - Złote Tarasy 10/05/2007

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »