« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-08-14 19:54:07
Temat: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?Ile gram piołunu, i czy świeżego, czy suszonego,
należy użyć w takim pszepisie (to samo z cynamonem):
Wino piołunowe:
"
Herbae Absinthii 30,0
Cort. Cinnamomi 5,0
Wina białego 750,0 (butelka)
Macerować przez tydzień, następnie
przecedzić.
"
--
Nie jestem medykiem. (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub
sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-08-14 20:24:48
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?Użytkownik Stokrotka napisał:
> Ile gram piołunu, i czy świeżego, czy suszonego,
> należy użyć w takim pszepisie (to samo z cynamonem):
Na moje suszonego, zazwyczaj w przepisach i recepturach mowa jest o
ziołach suszonych.
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-08-14 20:53:24
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?>> Ile gram piołunu, i czy świeżego, czy suszonego,
>> należy użyć w takim pszepisie (to samo z cynamonem):
>
>
> Na moje suszonego, zazwyczaj w przepisach i recepturach mowa jest o
> ziołach suszonych.
>
> Joanna
>
Dzięki
--
Nie jestem medykiem. (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub
sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-08-15 03:56:36
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?"Joanna Czaplińska" <j...@u...op.pl> wrote in message
news:h64h6o$bng$1@news.onet.pl...
> Użytkownik Stokrotka napisał:
>> Ile gram piołunu, i czy świeżego, czy suszonego,
>> należy użyć w takim pszepisie (to samo z cynamonem):
>
>
> Na moje suszonego, zazwyczaj w przepisach i recepturach mowa jest o
> ziołach suszonych.
>
> Joanna
>
Ziół nie stosuje się "świerzych" chyba że wyraźnie o tym mówi recepta.
Pozdrawiam.
--
Jarosław K. Grzyb
http://user-maat-re.blogspot.com/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-08-15 16:15:52
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?Órzytkownik "Stokrotka" napisał:
> Wino piołunowe:
> Herbae Absinthii 30,0
> Cort. Cinnamomi 5,0
> Wina białego 750,0 (butelka)
wino z wina, bardzo ciekawy przepis:O)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-08-16 21:55:48
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?Jarosław Kazimierz Grzyb pisze:
> "Joanna Czaplińska" <j...@u...op.pl> wrote in message
> news:h64h6o$bng$1@news.onet.pl...
>> Użytkownik Stokrotka napisał:
>>> Ile gram piołunu, i czy świeżego, czy suszonego,
>>> należy użyć w takim pszepisie (to samo z cynamonem):
>>
>>
>> Na moje suszonego, zazwyczaj w przepisach i recepturach mowa jest o
>> ziołach suszonych.
>>
>> Joanna
>>
>
>
> Ziół nie stosuje się "świerzych" chyba że wyraźnie o tym mówi recepta.
>
> Pozdrawiam.
>
A mieta, bazylia, rozmaryn to nie sa ziola ? Nie stosuje sie ich
swierzych ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-08-17 05:48:47
Temat: Re: gramy zioła: wysuszonego, czy świeżego?
>
> A mieta, bazylia, rozmaryn to nie sa ziola ? Nie stosuje sie ich
> swierzych ?
W gastronomii jak najbardziej, ale w zielarstwie nie.
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |