Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

gulasz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-26 08:24:44

Temat: gulasz
Od: "MałaM" <m...@d...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie
Mam do Was prośbę. Nie jem mięsa, więc nie potrafię przyrządzać potraw z
jego udziałem.
A mój narzeczony marzył ostatnio o dobrym gulaszu i chciałabym mu dziś
zrobić niespodziankę.
Czy możecie mnie wspomóc jakimś dobrym przepisem na gulasz wieprzowy?
Będę baaardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
MałaM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-26 10:22:48

Temat: Re: gulasz
Od: "An" <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MałaM" <m...@d...pl> napisał w wiadomości
news:99mu9n$c8a$1@news.tpi.pl...
> Witajcie
> Mam do Was prośbę. Nie jem mięsa, więc nie potrafię przyrządzać potraw z
> jego udziałem.
> A mój narzeczony marzył ostatnio o dobrym gulaszu i chciałabym mu dziś
> zrobić niespodziankę.
> Czy możecie mnie wspomóc jakimś dobrym przepisem na gulasz wieprzowy?
> Będę baaardzo wdzięczna.
> Pozdrawiam
> MałaM
>
> Ognisty gulasz wołowy

Składniki na 4 porcje :
80 dag cebuli , 3 łyżki oleju , 1 kg wieprzowiny sól , pieprz biały ,
łyżeczka słodkiej papryki ,
? łyżeczki pikantnej papryki , 2 łyżki koncentratu pomidorowego , 1 puszka
( 850 ml ) pomidorów w zalewie , 1 listek laurowy , 1 pęczek natki
pietruszki , 15dag gęstej kwaśnej śmietany łyżka mąki ziemniacz .

Cebule obrać , podzielić na małe cząstki Mięso umyć , osuszyć , pokroić na
kawałki . Rozgrzać olej na dużej patelni , smażyć porcjami . Często mieszać
podczas smażenia tak , aby dobrze zrumieniło się ze wszystkich stron .
Każdą porcję posypywać solą i pieprzem . Po zdjęciu z patelni odłożyć do
miseczki , i odstawić w ciepłe miejsce . Na pozostały na patelni tłuszcz
wrzuć cebule , lekko zeszklić . Włożyć na patelnie całe mięso , posypać
słodką i pikantną papryką zasmażyć mieszajac. Doprawić mięso na pikantnie
solą i pieprzem , dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki razem z
zalewą . Podlać szklanką wody , dusić na małym ogniu pod przykryciem 1 i ?
godziny . Natkę pietruszki opłukać , osuszyć , drobno posiekać . Kwaśną
śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną , zagęsścić gulasz . Ponownie krótko
zagotować i doprawić . Bezpośrednio przed podaniem posypać zieleniną .

popzdrawiam An


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-26 12:43:59

Temat: Re: gulasz
Od: "kasiek" <k...@w...ps.pl> szukaj wiadomości tego autora

a ja jeszcze dodałabym do wcześniejszego przepisu pokrojone na ćwiartki
pieczarki i pokrojona w plasterki marchewke. pycha.
pozdrawiam Katarynka
An napisał(a) w wiadomości: <99n5k5$8ga$1@news.tpi.pl>...
>
>Użytkownik "MałaM" <m...@d...pl> napisał w wiadomości
>news:99mu9n$c8a$1@news.tpi.pl...
>> Witajcie
>> Mam do Was prośbę. Nie jem mięsa, więc nie potrafię przyrządzać potraw z
>> jego udziałem.
>> A mój narzeczony marzył ostatnio o dobrym gulaszu i chciałabym mu dziś
>> zrobić niespodziankę.
>> Czy możecie mnie wspomóc jakimś dobrym przepisem na gulasz wieprzowy?
>> Będę baaardzo wdzięczna.
>> Pozdrawiam
>> MałaM
>>
>> Ognisty gulasz wołowy
>
>Składniki na 4 porcje :
>80 dag cebuli , 3 łyżki oleju , 1 kg wieprzowiny sól , pieprz biały ,
>łyżeczka słodkiej papryki ,
> ? łyżeczki pikantnej papryki , 2 łyżki koncentratu pomidorowego , 1 puszka
>( 850 ml ) pomidorów w zalewie , 1 listek laurowy , 1 pęczek natki
>pietruszki , 15dag gęstej kwaśnej śmietany łyżka mąki ziemniacz .
>
>Cebule obrać , podzielić na małe cząstki Mięso umyć , osuszyć , pokroić na
>kawałki . Rozgrzać olej na dużej patelni , smażyć porcjami . Często mieszać
>podczas smażenia tak , aby dobrze zrumieniło się ze wszystkich stron .
>Każdą porcję posypywać solą i pieprzem . Po zdjęciu z patelni odłożyć do
>miseczki , i odstawić w ciepłe miejsce . Na pozostały na patelni tłuszcz
>wrzuć cebule , lekko zeszklić . Włożyć na patelnie całe mięso , posypać
>słodką i pikantną papryką zasmażyć mieszajac. Doprawić mięso na pikantnie
>solą i pieprzem , dodać koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki razem z
>zalewą . Podlać szklanką wody , dusić na małym ogniu pod przykryciem 1 i ?
>godziny . Natkę pietruszki opłukać , osuszyć , drobno posiekać . Kwaśną
>śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną , zagęsścić gulasz . Ponownie krótko
>zagotować i doprawić . Bezpośrednio przed podaniem posypać zieleniną .
>
>popzdrawiam An
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-26 14:13:45

Temat: Re: gulasz
Od: "An" <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

sorki ale jak się ktoś śpieszy to tak właśnie wychodzi Użytkownik "Sorel"
<k...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:99n6jn$cgk$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "An" <n...@g...pl> napisał...
>
> [ciach]
> > > Ognisty gulasz wołowy
> ^^^^^^^
> [ciach]
>
> > Składniki na 4 porcje :
> > [ciach], 1 kg wieprzowiny
> ^^^^^^^^^^
> [ciach]
>
> A masz może przepis na grochówkę z fasoli?
>
> Sorel.
>




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

udalo mi sie ciasto drozdowe
Głodóweczka
Kawa z karadamonem
Nowalijki a uczulenie
Baza Bubli Spożywczych

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »