| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-14 15:27:14
Temat: jagniece szaszlyki (kofta) moja wersjamielona jagniecina (40 dag), kilka zabkow czosnku (3), 3 lyzki drobno
pokrojonej cebuli, drobno pokrojone swieza mieta i tymianek (mozna tez dodac
suszone oregano i bazylie), szczypta pieprzu cayenne,lyzka soku z cytryny,
sol, pieprz, lyzka cynamonu, pol lyzki zmielonych gozdzikow, polowka lyzeczki
kuminu. Wyrobic w misce, formowac owalne "pulpety", obtoczyc je w malej
ilosci bulki tartej i nadziac na namoczone patyczki do szaszlykow. Grilowac
na sporym ogniu okolo 10 minut. Ja serwowalam je pokrojone w plastry w
goracej kopercie chleba pita, razem z baba ganooj, wloskimi szuszonymi
oliwkami (bardzo slone, pycha), serem feta, zielona salata i pomidorami.
Rewelacyjne obiad na letni wieczor, zwlaszcza gdy mozna go spozyc w ogrodzie.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-14 16:41:32
Temat: Re: jagniece szaszlyki (kofta) moja wersjaUżytkownik "Dorota" <s...@g...pl>
> mielona jagniecina (40 dag),
[...]
> Rewelacyjne obiad na letni wieczor, zwlaszcza gdy mozna go spozyc w
> ogrodzie.
A ile osób tym uraczyłaś?
Bo jak dla mnie to akurat w sam raz aby się najeść do syta.
;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-14 19:38:42
Temat: Re: jagniece szaszlyki (kofta) moja wersjaJerzyN <007_usuń_to@megapolis.pl> napisał(a):
> Użytkownik "Dorota" <s...@g...pl>
> > mielona jagniecina (40 dag),
> [...]
> > Rewelacyjne obiad na letni wieczor, zwlaszcza gdy mozna go spozyc w
> > ogrodzie.
>
> A ile osób tym uraczyłaś?
> Bo jak dla mnie to akurat w sam raz aby się najeść do syta.
> ;-)))
> pozdr. Jerzy
>
Prawda, 2 osoby. Nic nie zostalo :-) Wyszlo mi z tego przepisu 8 nieduzych
szaszlykow.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |