« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-07 08:35:51
Temat: jaja marnowenabedac w angli widzialem jajka marnowane w slojach
czy ktos wie jak takie cudo przyzadzic?
przemek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-07 08:37:40
Temat: Re: jaja marnowena
Użytkownik "Przemek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9na0uk$lj0$1@news.onet.pl...
> bedac w angli widzialem jajka marnowane w slojach
> czy ktos wie jak takie cudo przyzadzic?
dlaczego uwazasz, ze byly marnowane;-)))
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-07 09:15:52
Temat: Re: jaja marnowenaJa nie lubie... Ale... 3 tuziny jajek ugotowanych na twardo, 2 lyzki cukru,
1 lyzka soli, 2 lyzeczki gorczycy, 6 lisci laurowych, 5-6 ziaren pieprzu, 6
chili i wystarczajaco octu aby przykryc jajka. Gotowac przyprawy w dwoch
szklankach octu przez 5 minut. Wlozyc jaja do sloikow (chociaz powinien to
byc 1-2 galonowy sloj), zalac octem z przyprawami i wypelnic sloje
pozostalym octem. Pozostawic w temperaturze pokojowej na 24 godziny, a potem
do lodowki. Gotowe do jedzenia po 10 dniach. Do wyrzucenia 2 miesiace po
otworzeniu sloika :-)
Mozna dodac tez cebule, czosnek, papryke habenero, marchewke, buraki, itd...
Smacznego...
Setsuna.
"Przemek" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:9na0uk$lj0$1@news.onet.pl...
> bedac w angli widzialem jajka marnowane w slojach
> czy ktos wie jak takie cudo przyzadzic?
>
> przemek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-07 09:20:10
Temat: Re: jaja marnowenaDUH... :-) Jajka nalezy obrac przez wrzuceniem do sloja...
I powinnam ostrzec, ze bedzie raczej smierdzialo podczas przygotowywania
tego przysmaku...
S.
"Setsuna" <m...@a...com> wrote in message
news:Ac0m7.2412$9h7.78578@news11-gui.server.ntli.net
...
> Ja nie lubie... Ale... 3 tuziny jajek ugotowanych na twardo, 2 lyzki
cukru,
> 1 lyzka soli, 2 lyzeczki gorczycy, 6 lisci laurowych, 5-6 ziaren pieprzu,
6
> chili i wystarczajaco octu aby przykryc jajka. Gotowac przyprawy w dwoch
> szklankach octu przez 5 minut. Wlozyc jaja do sloikow (chociaz powinien to
> byc 1-2 galonowy sloj), zalac octem z przyprawami i wypelnic sloje
> pozostalym octem. Pozostawic w temperaturze pokojowej na 24 godziny, a
potem
> do lodowki. Gotowe do jedzenia po 10 dniach. Do wyrzucenia 2 miesiace po
> otworzeniu sloika :-)
>
> Mozna dodac tez cebule, czosnek, papryke habenero, marchewke, buraki,
itd...
>
> Smacznego...
>
> Setsuna.
>
>
> "Przemek" <p...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9na0uk$lj0$1@news.onet.pl...
> > bedac w angli widzialem jajka marnowane w slojach
> > czy ktos wie jak takie cudo przyzadzic?
> >
> > przemek
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-07 11:05:58
Temat: Re: jaja marnowena
.. 3 tuziny jajek ugotowanych na twardo, 2 lyzki cukru,
>1 lyzka soli, 2 lyzeczki gorczycy, 6 lisci laurowych, 5-6 ziaren pieprzu, 6
>chili i wystarczajaco octu aby przykryc jajka. Gotowac przyprawy w dwoch
>szklankach octu przez 5 minut. Wlozyc jaja do sloikow
nic dodac nic ujac...orzechy wloskie, ktore przywiozlam na
sprobowanie (tzn orzechy niedojrzale w occie) nie staly sie
przebojem, jaj w tej roli tez nie widze...najlepsze sa male
cebulki (kiedys robilam DUZO)
I buraczki.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-07 12:42:04
Temat: Re: jaja marnowena
dzięki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |