| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-03 13:18:50
Temat: jajecznicatylko dobra. a robiłem już rooooozne dziwne z grzybkami, grznakami,
ziemniaczkami, serem (pleśniowe i zwykłe) jogurtem, szczypiorkiem,
papryczką.
trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
pozdrawiam i czekam na jakiś pomysł
rahab
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-03 13:21:26
Temat: Re: jajecznicaA dodawałeś otręby?
Też dobre...
Koniecznie ze świeżą, słodką, drobno pokrojoną cebulką...
Mniam
Pozdruffka
Joanna
Użytkownik "Marcin Maszybrocki" <m...@p...katowice.pl> napisał w
wiadomości news:8rcma1$pcg$1@sunsite.icm.edu.pl...
> tylko dobra. a robiłem już rooooozne dziwne z grzybkami, grznakami,
> ziemniaczkami, serem (pleśniowe i zwykłe) jogurtem, szczypiorkiem,
> papryczką.
>
> trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
>
> pozdrawiam i czekam na jakiś pomysł
> rahab
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-03 13:57:59
Temat: Re: jajecznica
Użytkownik "Marcin Maszybrocki" <m...@p...katowice.pl> napisał w
wiadomości news:8rcma1$pcg$1@sunsite.icm.edu.pl...
> tylko dobra. a robiłem już rooooozne dziwne z grzybkami, grznakami,
> ziemniaczkami, serem (pleśniowe i zwykłe) jogurtem, szczypiorkiem,
> papryczką.
>
> trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
To zrob teraz normalna jezeli tamte sie przejadly:-)))
Ja dzisiaj cwiczylem taka:
Boczek krojony w kostke na patelnie, potem cebulka
krojona w poltalarki tez na patelne, troszke soli,
pokrywka i b.maly ogien - niech sie szkli.
W tym czasie "trzepie" 3 jajka z niewielka iloscia mleka
( moze nie wiecej niz 50g ), soli i pieprzu do smaku.
Po tej czynnosci drobno siekam koperek. Jak juz
wszystko gotowe zdejmuje pokrywke, podkrecam gaz
i posypuje boczek z cebulka maka. Gdy zaczyna sie
tak dobrze smazyc ( nie nalezy dopuscic do
zarumienienia cabulki ) zalewam to zoztrzepanymi jajami
i gdy zacznie sie scinac wsypuje koperek.
Ja lubie taka nie do konca scieta , wiec uwazam coby we
wlasciwym momencie zakrecic gaz.
polecam
jedrus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-03 14:32:25
Temat: Re: jajecznicaNiesamowita jest jajecznica z pomidorami. Najpierw szklimy cebulke pokrojona
w kostke a pomidorami sparzonymi i pokrojonymi w kostke. Dopiero jak z
pomidorow zrobi sie prawie zupka - wrzucamy dowolna ilosc jajek i oczywiscie
solimy. Smak - niesamowity.
smacznego
Ela
Marcin Maszybrocki <m...@p...katowice.pl> wrote in message
news:8rcma1$pcg$1@sunsite.icm.edu.pl...
> tylko dobra. a robiłem już rooooozne dziwne z grzybkami, grznakami,
> ziemniaczkami, serem (pleśniowe i zwykłe) jogurtem, szczypiorkiem,
> papryczką.
>
> trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
>
> pozdrawiam i czekam na jakiś pomysł
> rahab
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 07:19:47
Temat: Re: jajecznica
Ela wrote:
>
> Niesamowita jest jajecznica z pomidorami. Najpierw szklimy cebulke pokrojona
> w kostke a pomidorami sparzonymi
..i obranymi ze skóry
> i pokrojonymi w kostke. Dopiero jak z
> pomidorow zrobi sie prawie zupka - wrzucamy dowolna ilosc jajek
osobiście wolę poczekać, aż z pomidorów zrobi się prawie koncentrat,
tylko trzeba uważać bo cholernie lubi się przypalać.
I uwaga dla tych, co bedą to robić po raz pierwszy - naprawdę duuzo
lepiej smakuje niż wygląda
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 12:39:13
Temat: Re: jajecznica>
> duuzo
> lepiej smakuje niż wygląda
>
swięta racja...
mniam :)
______
tedek
ps. chcę zrobić stronę o jajecznicach.
przysylajcie pomysly
b...@p...onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 12:54:54
Temat: Re: jajecznica> ps. chcę zrobić stronę o jajecznicach.
> przysylajcie pomysly
>
> b...@p...onet.pl
>
mniam mniam:))))
juz slinka mi cieknie jak pomysle o jajeczniczce z cebulka, pomidorkami,
albo z groszkiem i krewetkami:))))
uwazam ze pomysl jest super! a moze zalozyc przy okazji fanclub
jajeczniczki?
co do strony, to mam pare niezlych pomyslow na te okazje. graficzka tez by
sie znalazla:)
jezeli jestes zainteresowany, prosze na priv.
ogolnie, jestem za!
pozdrawiam milosnikow przysmaczku z jajek:))))
L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 14:06:25
Temat: Re: jajecznica> ps. chcę zrobić stronę o jajecznicach.
> przysylajcie pomysly
>
> b...@p...onet.pl
>
Jako smakosz tego dania, rowniez jestem za!
Proponuje skomponowac stone z przepisami, ale z wlasnymi, wyprobowanymi.
Ew. fotki na smaczek tez moga byc!
Oj, niezla stronka moze byc.
Joan.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 14:23:08
Temat: Re: jajecznica
> trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
Zamiast jajeczniczki polecam jaja sadzone na szynce,
Duży plaster jajecznicy ( lub kilka mniejszych)
Na patelnie niech się smaży.
Jak się lekko zarumieni przewracamy na drugą stronę
teraz jaja. Z wierzchu przyprawiamy jak lubimy.
Pychotka....
Ropcio.....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-04 17:54:27
Temat: Re: jajecznica
> > trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
>
>Zamiast jajeczniczki polecam jaja sadzone na szynce,
>Duży plaster jajecznicy ( lub kilka mniejszych)
a jak wyglada plaster jajecznicy, ze tak sie zapytam?;-)))
>Na patelnie niech się smaży.
>Jak się lekko zarumieni przewracamy na drugą stronę
>teraz jaja. Z wierzchu przyprawiamy jak lubimy.
>Pychotka....
>Ropcio.....
ogolnie brzmi dobrze:-))
jaja na szynce
albo jaja na boczku
moga byc tez na wznak..to takie same jak na boczku, tylko latwiej sie
zakrztusic
;-))
chyba mam glupawke:-)
Agnieszka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |